Dansutbildning jazz/commercial

Konst- och kulturutbildning Stockholm

Balettakademiens Dansutbildning jazz/commercial är en unik ettårig heltidsutbildning som ger dig breda kunskaper i jazz, hiphop/street, och balett. Utbildningen ger en bra grund för dig som vill söka vidare utbildningar inom dans.

Lämna en intresseanmälan Öppnas i ett nytt fönster Dansande studerande på Balettakademien Stockholms dansutbildning jazz/commercial
Omfattning
1 år
Studietakt
Heltid
Årsavgift
35.000 kr per termin
Studiemedel
Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN.

Ansökan till Dansutbildning jazz/commercial är stängd. Varmt välkommen att göra en intresseanmälan så kontaktar vi dig när det är dags att söka till nästa utbildningsomgång.

Här skapar vi en fusion mellan commercial hiphop och teknisk dans på ett sätt som är nytänkande och skapar allsidiga dansare. Genom din nyfikenhet, ditt driv och din passion hjälper vi dig att utvecklas till en trygg och kompetent dansare. Genom vår kombinerade kunskap inom jazz, hiphop, contemporary och balett ger vi dig som dansare de förutsättningar du behöver för att söka dig vidare till utbildningar i Sverige eller internationellt.

Du följer ett fast schema med 18 lärarledda timmar per vecka. Det ger dig möjlighet att i samråd med dina lärare sätta ihop ett individuellt skräddarsytt schema. Utöver gedigen kunskap i de grundläggande dansteknikerna ingår introduktion i gestaltning och komposition, rytmik, anatomi/kroppsmedvetenhet, historia, metodik, koreografi och improvisation. Extra inspiration får vi då undervisningen blandas med tävlingar och events. Balettakademien anordnar även offentliga battles under läsåret där alla studerande uppmanas delta.

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN och hålls i våra lokaler på Birger Jarlsgatan, centralt i Stockholm.

Vi erbjuder:

  • Professionella och kompetenta lärare med lång och gedigen erfarenhet, från både Sverige och internationellt. 
  • Handledning i att arbeta med egna kompositioner och koreografier.
  • Scenframställning och träning inför auditions.
  • Alla studerande får en fadder från den treåriga Yrkesdansarutbildningen.

Nästa utbildningsstart

Augusti 2023

Ansökan

Ansökan till hösten 2023 är stängd.  

Besök oss

Är du nyfiken på våra utbildningar? Välkommen att besöka oss och se hur vi har det.  Hör av dig så hittar vi en tid som passar! Du är också välkommen att höra av dig om du har fler frågor om utbildningarna.