Dansutbildning jazz/commercial

Konst- och kulturutbildning Stockholm

Balettakademiens Dansutbildning jazz/commercial är en unik ettårig heltidsutbildning som ger dig breda kunskaper i jazz, hiphop/street, och balett. Utbildningen ger en bra grund för dig som vill söka vidare utbildningar inom dans.

Ansök nu Öppnas i ett nytt fönster Dansande studerande på Balettakademien Stockholms dansutbildning jazz/commercial
Sista ansökningsdatum
2023-04-23
Omfattning
1 år
Studietakt
Heltid
Årsavgift
35.000 kr per termin
Studiemedel
Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN.

Här skapar vi en fusion mellan commercial hiphop och teknisk dans på ett sätt som är nytänkande och skapar allsidiga dansare. Genom din nyfikenhet, ditt driv och din passion hjälper vi dig att utvecklas till en trygg och kompetent dansare. Genom vår kombinerade kunskap inom jazz, hiphop, contemporary och balett ger vi dig som dansare de förutsättningar du behöver för att söka dig vidare till utbildningar i Sverige eller internationellt.

Du följer ett fast schema med 18 lärarledda timmar per vecka. Det ger dig möjlighet att i samråd med dina lärare sätta ihop ett individuellt skräddarsytt schema. Utöver gedigen kunskap i de grundläggande dansteknikerna ingår introduktion i gestaltning och komposition, rytmik, anatomi/kroppsmedvetenhet, historia, metodik, koreografi och improvisation. Extra inspiration får vi då undervisningen blandas med tävlingar och events. Balettakademien anordnar även offentliga battles under läsåret där alla studerande uppmanas delta.

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN och hålls i våra lokaler på Birger Jarlsgatan, centralt i Stockholm.

Vi erbjuder:

  • Professionella och kompetenta lärare med lång och gedigen erfarenhet, från både Sverige och internationellt. 
  • Handledning i att arbeta med egna kompositioner och koreografier.
  • Scenframställning och träning inför auditions.
  • Alla studerande får en fadder från den treåriga Yrkesdansarutbildningen.

Utbildningsstart

Augusti 2023

Ansökan

Du ansöker genom att skicka in gymnasiebetyg, ansökningsblankett, hälsointyg och digital audition. Du måste skicka in din ansökan senast söndagen den 23 april

Digital audition

För att vi ska ta emot din digitala audition så smidigt som möjligt rekommenderar vi att du laddar upp videon som en olistad video på Youtube. Din digitala audition ska innehålla:

  • Filma en improvisation i valfri stil du känner dig bekväm med. Längd: 1-max 2 minuter.
  • Om du har dansat modernt och/eller balett vill vi gärna se videos i dessa stilar också, men det är inget krav. Oavsett om det är koreografi eller improvisation väljer du. Längden på klippen: max 1 minut.
  • Om du har dansat Hip-Hop eller någon annan Street-stil ser vi gärna en koreografi eller improvisation. Klippets längd: max 1 minut.
  • Om du har dansat jazz vill vi gärna se en koreografi. Klippets längd: max 1 minut.

Det är viktigt att du har en Youtube-kanal där du kan ladda upp din video. Ett tips är att göra det med ”Privacy” inställningen olistad, då kan ingen se klippen utan den specifika länken om ni inte vill att alla ska kunna se dessa klipp.

Har du mest utövat helt andra dansstilar än ovanstående skickar du in en koreografi och en improvisation i den/de dansstilar du behärskar och trivs i. Dessa klipp bör vara max 1 minut långa.

Vi vill se vilken nivå du är på och vilka stilar du behärskar, ditt rörelsespråk och hur du rör dig i rummet. Försök visa vem du är genom din dans och vad du har tränat på fram till nu. Antagningsjuryn bedömer i första hand din potential för utveckling.

Audition kommer sedan att hållas på plats i våra lokaler på Birger Jarlsgatan 70 i Stockholm den 7 maj 2023. 

Besök oss

Är du nyfiken på våra utbildningar? Välkommen att besöka oss och se hur vi har det.  Hör av dig så hittar vi en tid som passar! Du är också välkommen att höra av dig om du har fler frågor om utbildningarna.