Vietnamesiska nybörjare - A1 del 1 Distans Live

Plats Distans

Det här är en kurs på distans med livesända lektioner där du kommunicerar direkt med din lärare och dina kurskamrater precis som i klassrummet.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte har läst vietnamesiska tidigare.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i vietnamesiska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva på vietnamesiska om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Detta är en distanskurs med lektioner som ges via Zoom samma tid varje vecka. Kursen bestå av en mindre grupp deltagare om max 6 personer. Fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi arbetar med alla färdigheter såsom tala, skiva, läsa och höra. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har vietnamesiska som modersmål.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om kurslitteratur får du i kallelsen eller vid första kurstillfället.

Du behöver ha tillgång till en dator med internetuppkoppling och gärna ett headset.

Kursledare

Mai Vu

”Språk är ett viktigt verktyg som bygger upp förståelsen för människor och kultur i ett land, ett nödvändigt steg som man behöver ta för att lära känna en kultur. Att lära sig ett nytt språk är som att hitta en ny sida av sig själv.”

Mai är född och uppvuxen i norra Vietnam och kom till Sverige år 2006. Hon jobbar nu som studiehandledare i vietnamesiska. Det är ett yrke där man får använda både sitt modersmål och svenskan i vardagen.

Många känner nog till Vietnam genom Vietnamkriget, men idag är Vietnam även känt som ett vackert land som har mycket att erbjuda. Landet har många välkända turistplatser med vacker kust och badstränder som Halong bay och flera goda maträtter som phở, Bánh mì med flera. Det finns så mycket vackert från Vietnam som du kan upptäcka med hjälp av språket.

Mai vill med hjälp av kursen tillsammans bygga en stabil språkgrund för deltagarna. Det är aldrig lätt när man är en nybörjare, men det är spännande att börja med något nytt och man kan inte bli duktig utan grunden!

Mai Vu

Har du frågor?

Kontakta Anita Fransson

anita.fransson@folkuniversitetet.se

Tid
13 okt 2022 - 01 dec 2022
To 19:15 - 20:45
Tillfällen
8
Studietimmar
16
Kurs-ID
1137459
Pris
1525 kr