Högskolekurs tyska i Berlin, nybörjare 30 hp

Plats Utomlands

Läs en kostnadsfri högskolekurs med CSN i Berlin!

Kursbeskrivning

Högskolekursen är kostnadsfri och CSN-berättigande. Den ges av Linnéuniversitetet i samarbete med Internationella Skolorna och äger rum på en språkskola i Berlin. Upplägget passar dig som är nybörjare eller vill repetera dina kunskaper. Samtidigt tar du del av allt som Europametropolen Berlin har att erbjuda!

  • Kurstid: september - december 2020
  • Sista ansökningsdag: 15 april 2020
  • Kursort: Berlin
  • CSN-berättigad
  • Inga förkunskaper krävs

Undervisning

Undervisningen bedrivs i enlighet med kursplanen fastställd av Linnéuniversitetet. Varje vecka deltar du i seminarier och gruppövningar. Kursen ger dig baskunskaper i den tyska grammatiken och du lär dig att uttrycka dig i skrift och i samtal om vardagliga ämnen på tyska. Du lär dig också att läsa och tillgodogöra dig innehållet i beskrivningar och texter på sakprosa. Nybörjarkursen ger behörighet till fortsättningskursen Tyska i Berlin, grundkurs 30 hp.

Kostnad

Tyska för nybörjare i Berlin, 30 hp genomförs av Linnéuniversitetet i samarbete med Internationella Skolorna. Utbildning på högskola är kostnadsfri. Studenterna bekostar själva resan till Tyskland, kost och logi i Berlin, studieresor och aktiviteter (sammanlagt ca 30 €) och kurslitteratur.

Studiemedel

Kursen är berättigad till CSN för studier på heltid.

Boende

Du ordnar själv boendet i Berlin, men vi hjälper dig med all nödvändig information och tips för möblerat boende. I samband med antagningen får du information om boendealternativ.

Ansökan

Du ansöker senast 15 april 2020 via www.antagning.se (sen ansökan är möjlig). Det rör sig om eftergymnasiala studier. På kurshemsidan hittar du mer information: http://www.is-duesseldorf.com/tyska-nyborjare-berlin30hp

Berlin

Berlin är metropolen som präglas av kreativitet, mångfald och en spännande historia. Högskolekursen är förlagd till Die Neue Schule, ett av stadens största språkinstitut. Undervisningslokalerna befinner sig i Wilmersdorf, centralt i västra Berlin. Det är en trevlig stadsdel med caféer, parker och små torg. På gångavstånd finns den kända shoppinggatan Kurfürstendamm. Varje vecka anordnar språkskolan kulturella aktiviteter och studentträffar.

Vill du veta mer?

Kontakta Internationella Skolorna Düsseldorf
info@is-duesseldorf.com
+49-211-868 142 47
www.is-duesseldorf.com

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se

Tid
02 sep 2020
Kurs-ID
1071083
Pris
0 kr