Tyska språk och mat

Plats Kristianstad

Välkomen till en annorlunda konversationskurs i tyska där du får prata, laga, smaka på maten och ha det trevligt.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

Den här är en konversationskurs där vi är i köket istället för i ett vanligt klassrum. Vid varje tillfälle presenterar Sonja ett tysk recept som gruppen sedan lagar tillsammans. Träffen avslutas med en gemensam måltid där ni testar det ni har tillagat och diskuterar resultatet tillsammans. Under kursens gång pratar ni bara tyska, ett tillfälle för att träna på din tyska, samt lära dig mer om den tyska kulturen.

Kursupplägg

Kursen är varannan vecka.

Förkunskaper

Kursen passar dig som befinner dig på nivå A2 enligt Europarådets nivåskala. Du bör känna igen dig i följande beskrivning: jag kan förstå fraser och vanliga ord som rör personliga förhållande och kan kommunicera i enkla sammanhang.

Kompletterande prisinformation

Utöver kursavgiften tillkommer en kostnad för råvarorna ni använder på 350 kronor per person. Summan betalas direkt till kursledaren vid första tillfället via swish eller kontanter.

Övrigt

OBS! Medtag eget förkläde och kökshandduk samt eventuell matlåda. Om du har några allergier vänligen meddela detta till oss vid bokningen.

Sonja Espeter

"Det skall vara roligt att lära sig något nytt och det är viktigare att våga yttra sig i det nya språket och testa sig fram, snarare än att allt blir rätt med en gång. Övning ger färdighet."

Sonja har pluggat pedagogik och är utbildad beteendevetare.  

Att undervisa är något hon har testat på för ett antal år sedan och hennes deltagare kunde bevittna att hon är bra på att förklara i pedagogiska små doser. 

Lika kul att lära sig ett nytt språk är kulturen. Nu har hon ju bott här i Sverige längre än hon gjorde i Tyskland men hon berättar gärna vad hon upplever som kulturskillnad mellan länderna. 

Så här säger Sonja om sig själv: ”Jag är en kvinna i sina bästa år med två tonåringar som håller mig i gång. På min fritid tränar jag min hund och jag läser gärna.”

Sonja Espeter

Har du frågor?

Kontakta Donatella Prete

donatella.prete@folkuniversitetet.se

Tid
19 okt 2020 - 30 nov 2020
Må 18:00 - 20:15
Tillfällen
4
Plats
Götgatan 6, 29133 Kristianstad
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1075967
Pris
995 kr