Tyska B2 del 3

Plats Göteborg

Det här är den tredje kursen i tyska på nivå B2. Det här är en fortsättningskurs för dig som tidigare läst tyska på Folkuniversitetet.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst tyska B2 del 2 eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper. Du kan redan delta i vardagliga samtal, länka ihop fraser och förklara dina åsikter.

Mål

Målet för nivå B2* är att du kan förstå huvuddragen i komplexa texter och samtalar nästan obehindrat om olika ämnen.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:
  • fackuttryck
  • läsa komplexa texter
  • samtala fritt och ledigt
  • förklara dina ståndpunkter
  • argumentera i problemsituationer

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på tyska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du utvecklar också förmågan att läsa och skriva. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Kursledare

Din lärare har tyska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen

Kursledare

Thomas Lüthi

Thomas är lärare på Folkuniversitetet i Göteborg i engelska och tyska.

Som bakgrund har jag en lic phil I i engelska, tyska och skandinavistik från Universitet i Zürich, Schweiz, samt en Master of Education (lärarexamen) för engelska och tyska i grundskolans senare år och gymnasieskolan.

Jag arbetar  inom tre områden:

  • som lärare för tyska och engelska vid Folkuniversitetet; där jag arbetar med distanskurser,  företagskurser och kvällskurser på olika nivåer
  • som gymnasielärare för engelska och tyska samt
  • som lektor för tyska vid en högskola (distans)

Dessutom arbetar jag med lärarvidareutbildning, framställning av kurser och som testledare för internationella tester i tyska av Goethe-Institutet, med mera.

"Det går inte att inte kommunicera" är ett citat av Watzlawick som beskriver en aspekt som jag tycker är spännande att arbeta med i språkundervisning. Vilka skillnader som finns i olika språk på hur man t.ex. uttrycker sig, når sina mål, beskriver sina känslor samt vilka kulturella antaganden som ligger bakom det, tycker jag är intressanta frågor att ta upp i mina kurser.

Dessutom gillar jag att laga mat, läsa en bra bok, cykla med min speedcykel, simma och mycket mer.

Hoppas vi ses!

Thomas Lüthi

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
22 sep 2022 - 08 dec 2022
To 17:30 - 19:00
Tillfällen
12
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1139335
Pris
2525 kr