Tyska nybörjare - A1 del 1

Plats Kristianstad

Det här är en nybörjarkurs i tyska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på tyska.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte har läst tyska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på tyska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har tyska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Vilken nivå ska jag välja?

Sonja Espeter

"Det skall vara roligt att lära sig något nytt och det är viktigare att våga yttra sig i det nya språket och testa sig fram, snarare än att allt blir rätt med en gång. Övning ger färdighet."

Sonja har pluggat pedagogik och är utbildad beteendevetare.  

Att undervisa är något hon har testat på för ett antal år sedan och hennes deltagare kunde bevittna att hon är bra på att förklara i pedagogiska små doser. 

Lika kul att lära sig ett nytt språk är kulturen. Nu har hon ju bott här i Sverige längre än hon gjorde i Tyskland men hon berättar gärna vad hon upplever som kulturskillnad mellan länderna. 

Så här säger Sonja om sig själv: ”Jag är en kvinna i sina bästa år med två tonåringar som håller mig i gång. På min fritid tränar jag min hund och jag läser gärna.”

Sonja Espeter

Har du frågor?

Kontakta Donatella Prete

donatella.prete@folkuniversitetet.se

Tid
01 okt 2020
To 19:15 - 20:45
Tillfällen
10
Plats
Föreningsgatan 1, 29133 Kristianstad
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1043786
Pris
1395 kr