Tyska nybörjare - A1 del 1

Plats Göteborg

Det här är en nybörjarkurs i tyska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på tyska.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte har läst tyska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på tyska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har tyska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Vilken nivå ska jag välja?

Kursledare

Ewa Paduszynski

Hej!

Jag heter Ewa Paduszynski, är lärare i tyska och har en flerspråkig bakgrund.

Efter att ha studerat tyska som främmande språk vid Universitetet i Leipzig, bodde och undervisade jag på språkinstitut, universitet, Business Schools och Goethe-Institutet både i Tyskland och Spanien. Där tog jag också min Masterexamen på lärarutbildningen och arbetade med vidareutbildning för lärare och som testledare.

Jag gillar att arbeta med människor som har olika kulturell bakgrund och är på olika språknivåer. För mig är en interaktiv, elevcentrerad och motiverande lärmiljö viktig för att man som kursdeltagare ska kunna kommunicera redan från början på sin nivå.

Språk är mitt liv och därför är min största hobby att samla ord. Redan Johann Wolfgang von Goethe sa: „Wie viele Sprachen du sprichst, sooft mal bist du Mensch.“ — Så varför inte fördjupa dig i det tyska språkets värld?

Hoppas vi ses!

Ewa Paduszynski är lärare på Folkuniversitetet i Göteborg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
22 sep 2022 - 08 dec 2022
To 17:30 - 19:00
Tillfällen
12
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1139331
Pris
2350 kr