Tyska nybörjare A1 del 1 Distans Live

Plats Distans

Lär dig ett nytt språk! Nybörjarkurs i tyska där du lär dig att klara enkla vardagssituationer och presentera dig. Efter ett par kurstillfällen kan du säga meningar på tyska. Du väljer själv om du deltar på plats eller online.

Boka kursen nu

Det här är en kurs för dig som är nybörjare i tyska. Har du kunskaper i tyska sedan tidigare men känner dig som nybörjare så rekommenderar vi A1 del 2.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i tyska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

  • hälsnings- och artighetsfraser
  • presentera dig själv och berätta om din familj
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • räkneord
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Fokus ligger på muntlig kommunikation och en stor del av undervisningen sker på tyska. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.
Kursen genomförs online i Zoom. Du behöver tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internetuppkoppling.

Kursledare

Folkuniversitetets kursledare undervisar i sitt modersmål.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen eller ges vid första kurstillfället. Vi använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Lund

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
14 sep 2022 - 16 nov 2022
On 19:00 - 20:30
Tillfällen
10
Studietimmar
20
Kurs-ID
1121315
Pris
2345 kr