Tyska B2 konversation

Plats Uppsala

Konversationskurs i tyska på nivå B2 för dig som vill utveckla din tyska utan att arbeta med grammatiken. Tillsammans med läraren utformar ni kursen kring film, litteratur och aktuella händelser i Tyskland.

Boka kursen nu

Anpassning av undervisningen med anledning av Corona

Utgångspunkten är att den här kursen ges som vanligt på plats i klassrum. Beroende på hur rekommendationerna ser ut vid kursstart, kan den dock eventuellt komma att ges på distans istället.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har gymnasiekompetens i tyska, har läst tyska på nivå B1/B2* eller har motsvarande kunskaper. Du vill utveckla din tyska utan att arbeta med grammatiken.

Mål

Att kunna kommunicera flytande på tyska så att ett samtal med en tysktalande löper i stort sett utan problem. Att kunna uttala dig klart och detaljerat om många olika ämnen. Att kunna tillgodogöra dig tyska originaltexter för eget bruk.

Kursinnehåll och upplägg

Tillsammans med läraren utformar ni kursen kring film, litteratur och aktuella händelser i Tyskland. Materialet varieras alltså från kurs till kurs och tanken är att du ska kunna läsa kursen flera gånger.

Ni förbereder vissa texter hemma och diskuterar innehållet och problemen texterna tar upp. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har tyska som modersmål, akademisk utbildning och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kursmaterial

Information om kursmaterial fås av läraren vid kursstart. Kursmaterialet ingår inte i priset för kursen.

Rabatter vid Folkuniversitetet i Uppsala

Återanmälningsrabatt 10 %
Rabatten gäller om du anmäler dig till en ny kurs hos oss direkt nästföljande termin. För att få tillgång till denna rabatt behöver du uppge vid anmälan (i meddelandefältet) att det gäller en återanmälan samt välja att betala kursen via faktura.

Studentrabatt 20 %
Du som är student (ej doktorand) vid ett universitet i Sverige får 20 % rabatt på kursavgiften. För att få tillgång till rabatten behöver du uppge att du är student vid anmälan (i meddelandefältet) samt välja att betala kursen via faktura.

Olika rabatter kan inte kombineras.

Kursledare

Julia Karlsson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

info.uppsala@folkuniversitetet.se

Tid
13 sep 2021 - 29 nov 2021
Må 19:15 - 20:45
Tillfällen
12
Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 Uppsala
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1101810
Pris
2050 kr