Tyska konversation B1

Plats Trollhättan

Det finns bara ett sätt att bli bättre på att prata tyska - att göra det ofta. Här får du prata tyska med en tysk. Få ut mer av din resa till Tyskland eller i umgänget med tysktalande vänner.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Dina kunskaper bör motsvara nivån B1 enligt Europarådets nivåskala. Om du är osäker på din nivå rekommenderar vi att du läser igenom informationen om språknivåerna. Det finns också möjlighet att göra ett språktest.

Osäker på din nivå?

Här finner du information om den Europeiska nivåskalan

Mål

När du har uppnått nivå B1 kan du oförberedd delta i vardagliga samtal på tyska, länka ihop fraser och förklara dina åsikter.

Kursinnehåll

  • förstå tydligt standardspråk
  • kommunicera i situationer som kan uppstå vid en resa till ett tysktalande område
  • samtala om familj och arbete
  • berätta om drömmar, förhoppningar och mål
  • ge skäl och förklaringar till dina åsikter
  • grammatik och språkstruktur
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på tyska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du utvecklar din språkfärdighet genom att läsa olika slags texter, till exempel tidningstexter och lättlästa romaner, och arbeta med presentationer. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Kursledare

Peter Kiehm

Jag heter Peter Kiehm, föddes i Tyskland och flyttade för sex år till Sverige. Där började jag att lära mig det svenska språket – utan lärare. Det betyder jag förstår hur det känns om man bestämmer sig att plugga ett främmande språk.

Jag är utbildad lärare och pedagog med mångåriga erfarenheter – att undervisa och förmedla mitt hemspråk har blivit ett slags passion.

Peter Kiehm är lärare i tyska på Folkuniversitetet i Trollhättan

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Trollhättan. Tel: 0520 - 50 50 75

info.trollhattan@folkuniversitetet.se

Tid
12 okt 2022 - 30 nov 2022
On 19:15 - 20:45
Tillfällen
8
Plats
Garvaregatan 15, 46131 Trollhättan
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1114324
Pris
1725 kr