Fräscha upp din tyska A2/B1

Plats Norrköping

Läste du tyska i skolan, men har glömt mycket av det som du lärde dig? Skulle du vilja locka fram dina kunskaper igen? I den här kursen fokuserar vi på att tala mycket vardagstyska så att du blir redo att konversera på tyska igen,

Boka kursen nu

Mål

Du som har minst nivå A2 på Europarådets nivåskala och siktar på att i förlängningen nå eller befästa nivå B1.

Mål

Efter avslutad kurs ska du ha finslipat din tyska. Du ska kunna uttrycka idéer och åsikter inom flera ämnesområden på ett mer spontant sätt.

• att utveckla ditt ordförråd genom en blandning av teman och ämnen
  • att utveckla din tyska meningsuppbyggnad, för att få ett mer korrekt språk.
  • att öva ditt uttal
  • att öva din förmåga att deltaga i samtal och diskussioner
  • att arbeta i en skyddad och uppmuntrande miljö för att bygga upp din självförtroende

Undervisningsform/kursupplägg

Undervisningen sker så långt som möjligt på språket som du studerar. Vi arbetar med parövningar, rollspel, par- och gruppdiskussioner. Deltagarna skall vara aktiva i språket under lektionerna. Du får också vara beredd på att lägga ner extra tid på hemarbete.

Litteratur och material

Inget kursmaterial krävs. Dock kan det vara bra att ta med sig en tom pärm att sätta in anteckningar och stödpapper i.

Aline Groh

Aline Groh är född och uppvuxen i Tyskland och flyttade 2015 till Östergötland. Med hjälp av vänner, böcker och filmer lärde hon sig snabbt svenska. Hon har en akademisk utbildning inom sociologi, psykologi och genusvetenskap och är idag egenföretagare och föreläser om främjat delaktighet för människor med funktionsvariationer.

Aline har många år pedagogisk erfarenhet från olika sammanhang, bland annat som hjälplärare på universitet. Hon är lyhörd för kursdeltagarnas önskemål och bra på att anpassa innehåll och upplägg så att alla får ut så mycket som möjligt från kursen.

Aline Groh

Kontakta Kundtjänst Norrköping