Tyska A2 lätt konversation

Plats Kristianstad

En konversationskurs för dig som vill bli bättre på att tala tyska och kanske överraska dina vänner under nästa resa. Bästa sättet att öva språket är att träna på att prata!

Boka kursen nu
En kurs för dig som har lite tyska i bagaget och som vill fräscha upp dina kunskaper för att kunna prata när du vistas i ett tysktalande land.

Kursinnehåll

Vi tränar på att konversera i olika sammanhang. Vi arbetar med muntliga övningar i par och i grupp, samtidigt som vi gör övningar för att utöka ordförrådet för att få ett mer varierat språk. Vi går också igenom vanliga språkliga misstag för att du ska få en mer korrekt tyska. Du kommer att lära dig ord och meningar från verkliga situationer och händelser som du kan stötta på som turist.

Mål

Efter kursen talar du en mer korrekt tyska och har utvecklat ditt ordförråd med praktiska ord genom en blandning av aktuella teman och ämnen inför resan. Du har fått redskap för att våga prata i olika konkreta sammanhang.

Kursupplägg

Fokus ligger på att öva din förmåga att delta i samtal och diskussioner om vardagliga händelser. Du får arbeta med att göra ditt tal säkert, flytande och naturligt. Vi kommer att öva med hjälp av rollspel och innehållet anpassas beroende på deltagarnas intressen.

Förkunskaper

Kursen passar dig som har läst tyska på nivå A1 och ska börja eller befinner dig på nivå A2 enligt Europarådets nivåskala. Du har kanske vilande kunskaper i tyska som inte har använts så flitigt. Du kan redan känna igen enklare fraser, berätta kortfattat om dig själv och kommunicera med någon som talar långsamt och tydligt.

Kurslitteratur

På våra konversationskurser behöver du oftast inte köpa någon bok. Kursledaren arbetar t.ex. med artiklar från dagsaktuella tidningar, filmer samt eget material. Eventuell kursbok ingår inte i kursavgiften.

Startgaranti

Vi startar redan vid 4 anmälningar! Vi tillämpar en flexibel modell där våra kurser pågår mellan 7-10 träffar beroende på hur många deltagare som är anmälda till kursen. Priset förändras inte. Fullt antal timmar tillämpas från 7 deltagare.

Sonja Espeter

"Det skall vara roligt att lära sig något nytt och det är viktigare att våga yttra sig i det nya språket och testa sig fram, snarare än att allt blir rätt med en gång. Övning ger färdighet."

Sonja har pluggat pedagogik och är utbildad beteendevetare.  

Att undervisa är något hon har testat på för ett antal år sedan och hennes deltagare kunde bevittna att hon är bra på att förklara i pedagogiska små doser. 

Lika kul att lära sig ett nytt språk är kulturen. Nu har hon ju bott här i Sverige längre än hon gjorde i Tyskland men hon berättar gärna vad hon upplever som kulturskillnad mellan länderna. 

Så här säger Sonja om sig själv: ”Jag är en kvinna i sina bästa år med två tonåringar som håller mig i gång. På min fritid tränar jag min hund och jag läser gärna.”

Sonja Espeter

Har du frågor?

Kontakta Donatella Prete

donatella.prete@folkuniversitetet.se

Tid
14 okt 2020
On 19:15 - 20:45
Tillfällen
10
Plats
Föreningsgatan 1, 29133 Kristianstad
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1043783
Pris
1395 kr