Tyska B1/B2 Konversation

Plats Karlskrona

Konversation på tyska med inslag av veckans nyheter! En trevlig konversationskurs för dig som vill lära dig uttrycka idéer och åsikter inom olika ämnesområden på ett mer spontat sätt.

Boka kursen nu

Innehåll

Vid kursstarten planerar vi tillsammans vilka ämnen vi ska diskutera och samtala kring, t.ex. händelser, kultur, kändisar, resor, och naturligtvis mat & vin . Ett stående inslag vid varje tillfälle är ”Veckans Nyheter” och all konversation sker på tyska!

Kommunikativa övningar varvas med läsningar, videoklipp, ljud som ger dig mer kännedom om Tyskland samtidigt som du tränar ditt muntliga språk.

Kursinnehåll

På kursen får du:
  • samtala fritt och ledigt
  • lära dig mer om kulturen i landet
  • argumentera om fakta och kuriösa

Förkunskaper

Dina kunskaper i tyska är på nivå B2.Du förstår huvuddragen i komplexa texter och kan nästan obehindrat samtala detaljerat om olika ämnen.

Kursupplägg

Fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg.

Lärare

Kursledare

Chris Vogl

Folkuniversitetet är en mötesplats där olika personer med olika kunskaper och bakgrund kan byta ut sina kompetenser och uppfattningar om ett nytt ämne med stöd av en kursledare som i sin tur har nytta av deras intresse och frågor.

Jag är företagsekonom med lång erfarenhet som egen företagare inom rådgivningsbranschen. 1996 började jag hålla i kurser inom ekonomi på olika nivåer. Vid sidan om mitt yrke har jag börjat undervisa i tyska. Jag kommer från Österrike och har varit intresserad av språk under hela mitt liv.
Jag håller kurser i tyska på olika nivåer, Affärstyska, och Tyska för turism.
Dessutom ekonomikurser av olika slag, Företagsekonomi, Starta eget, Aktiekunskap.

Mina kursdeltagare i de tyska kurserna är alla slags människor, från ungdomar som vill förbättra sina kunskaper eller höja sina betyg i skolan, till pensionärer och andra som vill fräscha upp sin tyska, som t.ex. reser mycket i Tyskland eller behöver det i sitt arbete.
De som söker sig till kurser i ekonomi är personer som arbetar i ekonomibranschen och vill förbättra sina kunskaper, förstå företagsekonomi samt utveckla sig själva och leda medarbetare.

I mina kurser i tyska lär man sig ordförrådet, talet, man lär sig skillnader mellan tyska i Tyskland, Österrike och Schweiz, att läsa, tolka och förstå litteratur på tyska, läsa mellan raderna mm.

När vi kommer till ekonomikurserna är det viktigt att ha det roligt med ekonomin och siffrorna oberoende på hur svårt det låter eller är, att titta på vad som är viktigt i ett företag, förstå sambandet i den ekonomiska världen och interdependensen, hantera risker som är av stor nytta för den egna plånboken, vad redovisning är, varför man behöver budget, kalkyler och en plan B mm.

Chris Vogl

Har du frågor?

Kontakta Gunilla Olsson

gunilla.olsson@folkuniversitetet.se

Tid
14 sep 2021
Ti 19:15 - 20:45
Tillfällen
10
Plats
Ronnebygatan 42, 37133 Karlskrona
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1088718
Pris
1395 kr