Tyska, lätt konversation

Plats Jönköping

Det finns bara ett sätt att bli bättre på att prata tyska – att göra det. Här får du prata tyska i Jönköping en kväll i veckan under sex veckors tid.

Boka kursen nu

Detta är en kurs för dig som vill vidga dina kunskaper i tyska. Få mer av din resa till tysktalande länder eller i umgänget med tysktalande vänner. Redan uppnådda kunskaper repeteras och förstärks.

Målgrupp

En kurs i lätt konversation för dig som har kunskaper motsvarade gymnasienivå.

Mål

Du får lära dig att klart uttrycka idéer och åsikter inom flera ämnesområden på ett mer spontat sätt. Du lär dig kommunicera utan missförstånd.

Kursinnehåll

Läraren kommer att prata på tyska med dig från första stunden. Kursen fokuserar inte på grammatik, utan på att få dig att prata och förstå tyska. Deltagarna skall vara aktiva i språket under lektionerna.

Litteratur och material

På våra konversationskurser behöver du oftast inte köpa någon bok. Läraren arbetar med t ex artiklar får dagsaktuella tidningar, texter från skönlitteratur, filmer samt eget material.

Kursledare

Simone Axelsson

Simone Axelsson är vår tysklärare från Berlin. Hon undervisar i tyska på alla nivåer, från nybörjare till konversation.

I grunden är Simone utbildad sjuksköterska, men hon har undervisat i sitt modersmål i 22 år. 1992 flyttade Simone till Sverige och hon har undervisat både på företag som Husqvarna och SAAB Training Systems, såväl som på Medborgarskolan och Folkuniversitetet.

Tysklärare Simone Axelsson, Jönköping

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst I Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Tid
06 okt 2022 - 17 nov 2022
To 17:00 - 18:30
Tillfällen
6
Plats
Skolgatan 25 B, 55316 Jönköping
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1137841
Pris
975 kr