Tyska - bokklub och konversation Distans Live

Plats Distans

Tycker du om att läsa böcker? Vill du bli mer säker på att tala tyska? I denna kurs läser vi böcker som är skrivna på lätt tyska och tillsammans med dina kurskamrater övar vi på att tala tyska.

Boka nu

Willst du in die Welt der Literatur eintauchen, mit anderen Kursteilnehmern über ein Buch diskutieren und Deutsch sprechen üben? Dann bist du in diesem Kurs genau richtig!

I denna kurs får du möjligheten att utveckla ditt ordförråd och förbättra ditt talande tyska med hjälp av böckernas värld. Kursen är på distans och vi använder det digitala verktyget Teams.

Förkunskaper

Kursen passar dig som befinner dig på nivå B1 enligt Europarådets nivåskala.
Mer information hittar du här, Språktest och information om nivåer.

Kursinnehåll

- utveckla ditt ordförråd genom en mängd olika teman och ämnen.
- att lära dig hur du undviker vanliga språkliga misstag på din nivå, så att du talar mer exakt och korrekt.
- förbättra din förmåga att delta mer naturligt och flytande i samtal och diskussioner.
- att förbättra din läsförståelse i tyska.

Kursupplägg

Kursen ges mestadels på tyska av en lärare som har tyska som modersmål. Om deltagaren önskar att få information och förklararingar på svenska kommer kursledaren att ge det.
- 5-8 deltagare i kursen
- Konversationen kommer att vara i grupp och du läser boken mellan lektionerna. Mer information får du av din kursledare.

Kurslitteratur

Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. I denna kursomgång kommer vi att läsa och konversera kring, Uwe Timms kortroman Die Entdeckung der Currywurst (ISBN 978-3423128391), en underbar berättelse om livet och oväntad kärlek som utspelar sig i Hamburg under Andra världskrigets sista dagar. Du som deltar i kursen köper boken själv innan kursstarten.

In diesem Kurs lesen und besprechen wir Uwe Timms Novelle Die Entdeckung der Currywurst, eine wunderbare Liebesgeschichte im Hamburg der letzten Kriegstage 1945. In Erinnerung an seine Kindheit macht sich der Erzähler auf die Suche nach der ehemaligen Besitzerin einer Imbissbude am Hamburger Großneumarkt. Er findet die hochbetagte Lena Brücker in einem Altersheim und erfährt die Geschichte ihrer »schönsten Jahre« und wie es zur Entdeckung der Currywurst kam.

Kursledaren

Din kursledare Julia Karlsson har tyska som modersmål och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning. Julia Karlsson är uppvuxen i München, men har bott i ett flertal olika länder i Europa. Hon har en masterexamen i tolkning och översättning. Julia varvar språkundervisning med att jobba som egenföretagare inom språk och interkulturell kommunikation.

Julia Karlsson ist in München aufgewachsen, lebt und arbeitet aber seit ihrer Studienzeit in verschiedenen Ländern in Europa. Sie hat einen MA in Dolmetschen und Übersetzen. Neben ihrer Tätigkeit als Kursleiterin arbeitet Julia als Selbstständige im Bereich Sprache und interkulturelle Kommunikation.

Kursledare

Julia Karlsson

Jag är uppvuxen i München, men har bott i ett flertal olika länder i Europa. Sedan min masterexamen i tolkning och översättning har jag varvat språkundervisning med att jobba som egenföretagare inom språk och interkulturell kommunikation.
 
Jag är en språknörd som brinner för att förklara grammatik och tycker det är jättespännande med kulturella skillnader. Välkommen att utforska det tyska språket med mig!
Julia Karlsson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Västerås

info.vasteras@folkuniversitetet.se

Kursperiod
23 sep 2024 - 28 okt 2024
Måndag
Antal tillfällen
6
Första tillfället
mån 23 sep 2024 kl 19:15-20:00
  • mån 30 sep 2024 kl 19:15 - 20:00
  • mån 7 okt 2024 kl 19:15 - 20:00
  • mån 14 okt 2024 kl 19:15 - 20:00
  • mån 21 okt 2024 kl 19:15 - 20:00
  • mån 28 okt 2024 kl 19:15 - 20:00
Studietimmar
6
Kurs-ID
204448
Pris
695 kr