Tyska B1 konversation Distans live

Plats Distans

En kurs för dig som vill bli bättre på att tala tyska och komma igång och använda språket mer. Detta är en konversations kurs med livesända online lektioner där du tillsammans med din lärare och kurskamrater träffas en gång per vecka. Undervisningen sker i liten grupp med 3-5 deltagare.

Boka nu

Förkunskaper

Det här en kurs för dig som har kunskaper på B1 nivå i tyska enligt Europarådets nivåskala. 
Gör gärna vårt språktest för att bedöma dina förkunskaper.

Mål

Efter kursen talar du en mer korrekt tyska och har utvecklat ditt ordförråd med praktiska ord genom en blandning av aktuella teman och ämnen inom tyska språket.

Kursinnehåll

Tillsammans med kursledaren utformar ni kursen kring aktuella teman och aktuella händelser i Tyskland. Materialet varieras från kurs till kurs och tanken är att du ska kunna läsa kursen flera gånger. Vi tränar konversation för att få ett mer varierat språk och går igenom vanliga språkliga misstag. 

Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Undervisningen sker på tyska. 

Kursledaren

Din kursledare har goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning. 
Gabi Adolfsson säger så här;
Mötet med nya människor och dessutom få förmedla min kunskap är för mig enormt givande och roligt. Att lära sig ett språk, att förkovra sig i ett språk är inte bara det talade ordet, det är så mycket mer! Det vill jag ge dig!

Neue Menschen zu begegnen ist immer eine Freude für mich - nicht nur, daß wir von einander lernen, sondern, daß ich meine Muttersprache anderen beibringen kann. Und wer bin ich? - in Schweden geboren, aber meine Muttersprache ist die Deutsche. Seit mehreren Jahren gebe ich Unterricht in Deutsch sowie auch in Schwedisch. Ich habe einen Hochschulabschluss in Germanistik.


Gabi har en högskoleexamen i tyska och många års erfarenhet av utbildning i  tyska på alla nivåer och är dessutom utbildad i svenska som andra språk. 

Kursmaterial

Information om kursmaterial fås av kursledaren vid start. Kursmaterialet ingår inte i priset för kursen.

Övrig information

Inför din första lektion kommer du som deltagare att få e-post/information om hur du kopplar upp dig till Teams/Zoom. Du behöver ha en kamera och hörlurar med mikrofon för att kunna medverka på kursen.

Kursledare

Gabriele Adolfsson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Västerås

info.vasteras@folkuniversitetet.se

Kursperiod
8 okt 2024 - 12 nov 2024
Tisdag
Antal tillfällen
6
Första tillfället
tis 8 okt 2024 kl 17:00-17:45
  • tis 15 okt 2024 kl 17:00 - 17:45
  • tis 22 okt 2024 kl 17:00 - 17:45
  • tis 29 okt 2024 kl 17:00 - 17:45
  • tis 5 nov 2024 kl 17:00 - 17:45
  • tis 12 nov 2024 kl 17:00 - 17:45
Studietimmar
6
Kurs-ID
203912
Pris
1095 kr