Tyska konversation A2 - B1

Plats Borås

Det finns bara ett sätt att bli bättre på att prata tyska - att göra det ofta. Här får du prata tyska med en tysk. Få ut mer av din resa till Tyskland eller i umgänget med tysktalande vänner.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Du ska ha läst A2 i sin helhet eller ha liknande kunskaper. Du kan förstå fraser och de vanligaste orden som har att göra med personliga förhållanden (t.ex. mycket grundläggande person och familjeinformation, shopping, närgeografi, arbetssituationen). Du kan kommunicera i enkla och vanemässiga sammanhang och kräver ett enkelt och direkt utbyte av information om vardagliga ämnen och aktiviteter. Du kan använda ett antal fraser för att på ett enkelt sätt beskriva min familj och andra människor, hur du lever och bor, min utbildningsbakgrund och mitt nuvarande eller senaste jobb.

Mål

När du har uppnått nivå B1 kan du oförberedd delta i vardagliga samtal på tyska, länka ihop fraser och förklara dina åsikter.

Kursinnehåll

  • förstå tydligt standardspråk
  • kommunicera i situationer som kan uppstå vid en resa till ett tysktalande område
  • samtala om familj och arbete
  • berätta om drömmar, förhoppningar och mål
  • ge skäl och förklaringar till dina åsikter
  • grammatik och språkstruktur
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på tyska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du utvecklar din språkfärdighet genom att läsa olika slags texter, till exempel tidningstexter och lättlästa romaner, och arbeta med presentationer. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Kursledare

Christian Schnaus

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Borås Tel: 033-722 59 54

sandra.johannesson@folkuniversitetet.se

Tid
09 feb 2022 - 13 apr 2022
On 17:00 - 18:30
Tillfällen
10
Plats
Alingsåsvägen 6, 50438 Borås
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1129992
Pris
1775 kr