Tyska B1 del 2

Plats Kristianstad

Det här är den andra kursen i tyska på nivå B1.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst tyska B1 del 1 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper. Du kan redan förstå fraser som rör personliga förhållanden, föra korta samtal och på ett enkelt sätt beskriva dig själv och din omgivning.

Mål

Målet för nivå B1* är att du oförberedd ska kunna delta i vardagliga samtal, länka ihop fraser och förklara dina åsikter.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • förstå tydligt standardspråk
  • kommunicera i situationer som kan uppstå vid en resa till ett tysktalande område
  • samtala om familj och arbete
  • berätta om både dåtid och framtid
  • ge skäl och förklaringar till dina åsikter

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på tyska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du utvecklar också förmågan att läsa och skriva. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har möjlighet att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har tyska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Sonja Espeter

"Det skall vara roligt att lära sig något nytt och det är viktigare att våga yttra sig i det nya språket och testa sig fram, snarare än att allt blir rätt med en gång. Övning ger färdighet."

Sonja har pluggat pedagogik och är utbildad beteendevetare.  

Att undervisa är något hon har testat på för ett antal år sedan och hennes deltagare kunde bevittna att hon är bra på att förklara i pedagogiska små doser. 

Lika kul att lära sig ett nytt språk är kulturen. Nu har hon ju bott här i Sverige längre än hon gjorde i Tyskland men hon berättar gärna vad hon upplever som kulturskillnad mellan länderna. 

Så här säger Sonja om sig själv: ”Jag är en kvinna i sina bästa år med två tonåringar som håller mig i gång. På min fritid tränar jag min hund och jag läser gärna.”

Sonja Espeter

Har du frågor?

Kontakta Donatella Prete

donatella.prete@folkuniversitetet.se

Tid
20 feb 2020 - 14 maj 2020
To 17:30 - 19:00
Tillfällen
7
Plats
Föreningsgatan 1, 29133 Kristianstad
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
1043784
Pris
1395 kr