Tyska A2 del 1

Plats Göteborg

Det här är den första kursen i tyska på nivå A2. Du bygger på dina tidigare kunskaper och blir bättre på att tala om dina intressen och om saker i din omgivning.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst tyska A1 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper. Du kan redan känna igen enklare fraser, berätta kortfattat om dig själv och kommunicera med någon som talar långsamt och tydligt.

Mål

Målet för nivå A2* är du ska kunna förstå fraser som rör personliga förhållanden och på ett enkelt sätt beskriva dig själv och din omgivning.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • förstå ord och fraser som rör dina personliga förhållanden
  • grammatik
  • samtala om vardagliga ämnen och aktiviteter som ligger nära dig själv
  • läsa och skriva enklare texter och meddelanden
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på tyska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har tyska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Vilken nivå ska jag välja?

Thomas Lüthi

Thomas är lärare på Folkuniversitetet i Göteborg i engelska och tyska.

Som bakgrund har jag en lic phil I i engelska, tyska och skandinavistik från Universitet i Zürich, Schweiz, samt en Master of Education (lärarexamen) för engelska och tyska i grundskolans senare år och gymnasieskolan.

Jag arbetar  inom tre områden:

  • som lärare för tyska och engelska vid Folkuniversitetet; där jag arbetar med distanskurser,  företagskurser och kvällskurser på olika nivåer
  • som gymnasielärare för engelska och tyska samt
  • som lektor för tyska vid en högskola (distans)

Dessutom arbetar jag med lärarvidareutbildning, framställning av kurser och som testledare för internationella tester i tyska av Goethe-Institutet, med mera.

"Det går inte att inte kommunicera" är ett citat av Watzlawick som beskriver en aspekt som jag tycker är spännande att arbeta med i språkundervisning. Vilka skillnader som finns i olika språk på hur man t.ex. uttrycker sig, når sina mål, beskriver sina känslor samt vilka kulturella antaganden som ligger bakom det, tycker jag är intressanta frågor att ta upp i mina kurser.

Dessutom gillar jag att laga mat, läsa en bra bok, cykla med min speedcykel, simma och mycket mer.

Hoppas vi ses!

Thomas Lüthi

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
15 sep 2020 - 01 dec 2020
Ti 17:30 - 19:00
Tillfällen
12
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1073527
Pris
2425 kr