Tyska A2 del 1 Distans Live

Plats Distans

På den här onlinekursen utvecklar du din förmåga att på tyska berätta om saker i din vardag. Du använder din tyska för att kommunicera med andra om familj, intressen, närmiljö och arbete.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst tyska A1 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper i tyska. Osäker på din nivå? Gör vårt webbaserade språktest .

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i tyska på nivå A2 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A2 kan du förstå och använda ord och fraser som har att göra med vardagliga situationer som att handla, fråga om vägen eller beskriva din familj och dina levnads- och yrkesförhållanden. Du kan delta i enklare samtal.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • förstå ord och fraser som rör personliga förhållanden
  • grammatik och språkstruktur
  • beskriva din familj, din utbildningsbakgrund och ditt arbete
  • tala och skriva på tyska om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Kursen är helt online. Du behöver tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internetuppkoppling. Du deltar i kursen på angiven dag och tid.

Undervisningen sker huvudsakligen på tyska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Kursledare

Folkuniversitetets kursledare har tyska som sitt modersmål.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen eller ges vid första kurstillfället. Vi använder aktuell kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala.

Startgaranti

Kursen startar vid 4 anmälningar.

Kursledare

Patrick Engel

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
08 sep 2022 - 24 nov 2022
To 18:00 - 19:30
Tillfällen
10
Studietimmar
20
Kurs-ID
1118990
Pris
2345 kr