Tyska A1 del 2 På plats/Online

Plats Lund

Lär dig fler vardagliga och användbara uttryck på tyska samtidigt som du utökar ditt ordförråd och utvecklar den grundläggande grammatiken.Du väljer själv om du deltar på plats i Lund eller online. Herzlich willkommen!

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst tyska för nybörjare A1 del 1 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper i tyska. Osäker på din nivå?

Osäker på din nivå? Gör vårt webbaserade språktest.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i tyska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser i olika vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • förstå ord och fraser som rör dina personliga förhållanden
  • grammatik och språkstruktur
  • beskriva din familj, din utbildningsbakgrund och ditt arbete
  • samtala om vardagliga ämnen och aktiviteter som ligger nära dig själv
  • läsa och skriva enklare texter och meddelanden
  • kultur och samhällsliv där tyska talas

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på tyska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.
Kursen genomförs på plats i Lund och online i Zoom. Du behöver tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internetuppkoppling.

Kursledare

Folkuniversitetets kursledare har tyska som modersmål.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i kurspriset. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen eller ges vid första tillfället. Vi använder kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala.

Kursledare

Johanna Allkemper

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Lund

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
14 sep 2022 - 16 nov 2022
On 17:15 - 18:45
Tillfällen
10
Plats
Skomakaregatan 8, 22002 Lund
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1102889
Pris
2345 kr