Tyska A1 del 2

Plats Göteborg

Det här är den andra kursen i tyska på nivå A1.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst tyska A1 del 1 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på tyska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har tyska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Vilken nivå ska jag välja?

Franziska Grafe

– Min ambition med att undervisa språk är att förmedla fascinationen för likheter och skillnader i språk, skapa en gemenskapskänsla samt att skapa förutsättningar för er att kunna komma människorna och kulturen närmare om ni är ute och reser i Tyskland, Österrike, Schweiz etc.

Franziska Grafe är uppväxt i Tyskland. Hon kom till Sverige, dels för att hon tyckte mycket om Sverige, naturen, kulturen och mentaliteten.

Franziska har alltid tyckt att språk är väldigt spännande. Även om hon lärde mig svenska som barn har hon även studerat en mängd olika språk.

Hennes senaste språkprojekt är att försöka snappa upp en del spanska, eftersom hennes man pratar spanska med deras dotter analyserar de ofta likheter och skillnader i språken som talas i hemmet. Hur man uttrycker sig, grammatik, språkhistoriska aspekter etc.

– Jag själv upplever det som en stor fördel att prata eller i alla fall kunna förstå språket där man är på sin semester, då jag inte tycker om charterresor eller guidade resor. Semester för mig betyder snarare mental avkoppling än fysisk avkoppling.

Franziska Grafe

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
15 sep 2020 - 01 dec 2020
Ti 19:30 - 21:00
Tillfällen
12
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1073525
Pris
2425 kr