Turkiska nybörjare - A1 del 1

Plats Linköping

Det här är en nybörjarkurs i turkiska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på turkiska.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte läst turkiska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på turkiska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har turkiska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Mehmet Ersoy

Mehmet Ersoy har arbetat som lärare i turkiska och litteratur i både Turkiet och länder i Nordafrika under 26 år. Han kom till Sverige 2017.

Mehmet Ersoy gillar att laga mat, promenera i naturen, träffa nya människor och lära sig om nya kulturer. Han pratar turkiska, tyska, arabiska och svenska.

‒ Vill du lära dig det fantastiska turkiska språket? Idag lever ca 100 000 turkar i Sverige. Chansen är stor att du träffar människor som talar turkiska på pizzerior och restauranger. Kanske vill du åka till Turkiet på semester eller titta på populära turkiska TV-serier på originalspråk. På min kurs lär vi oss tillsammans att hälsa på varandra, fråga om vägen och andra vardagliga fraser på turkiska. Du får också lära dig mer om turkiska traditioner och kultur. 

Mehmet Ersoy, lärare på Folkuniversitetet.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
15 sep 2022 - 24 nov 2022
To 17:00 - 18:30
Tillfällen
10
Plats
S:t Larsgatan 44, 58223 Linköping
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1134770
Pris
1575 kr