Tolkning inom socialtjänst (i Sundsvall) FULLBOKAD

Plats Östersund

Kompetenshöjande helgkurs i socialtjänsttolkning, på Folkuniversitetet i Sundsvall. (Den organiseras dock från tolkutbildningen i Östersund.)

Kursen vänder sig till Dig som är verksam tolk och vill ha fortbildning inom området tolkning inom socialtjänsten. Syftet med utbildningen är att ge Dig som tolk bättre förutsättningar och förståelse för området för att på bästa sätt kunna genomföra Ditt uppdrag.

Kursen behandlar även frågor kring etik inom tolkyrket och ger dig möjligheter till erfarenhetsutbyte och kollegialt lärande tillsammans med lärare, föreläsare och övriga kursdeltagare.
I utbildningen varvas teori med reflektion, diskussion och viss praktik.
För att bli godkänd på kursen och få ett kursintyg krävs att du är närvarande minst 80 % av utbildningstiden. Då kursen omfattar mindre än 50% studietakt går den bra att läsa i kombination med A-kassa.
Utbildningen ges på svenska och du som deltagare ska vara verksam som tolk och kunna styrka detta genom ett intyg från din uppdragsgivare.

Kursens upplägg

Kursen kombinerar träffar på distans med fysiska träffar på plats i Sundsvall, samtliga är obligatoriska. Den startar med en inledande träff över Skype måndag 9/11 kl 18-20. Du som deltagare måste därför ha tillgång till dator med internetuppkoppling samt ett Skype-konto (kostnadsfritt). Under den inledande träffen ges en introduktion till kursen. Dessutom presenteras visst material som deltagarna förväntas läsa inför den första fysiska träffen. Kursen fortsätter sedan med lektioner på Folkuniversitetet i Sundsvall fredag den 13/11 kl 16-20, samt lördag- söndag (14-15/11) kl 9-16.

Schema

Måndag 9/11 kl. 18-20. Inledande träff via Skype. Valfri plats för deltagarna
Fredag 13/11 kl 16-20. Lektioner på Folkuniversitetet Sundsvall
Lördag 14/11 kl 9-16. Lektioner på Folkuniversitetet Sundsvall
Söndag 15/11 kl 9-16. Lektioner på Folkuniversitetet Sundsvall

Kursens innehåll

Efter avslutad utbildning kommer Du bland annat att ha fått fördjupad kunskap i
• Socialtjänstens uppdrag, organisation och olika verksamheter.
• Lagar och regler som omgärdar socialnämndens område och ansvar
• Individ och familjeomsorg (IFO)
• Olika verksamhetsområden och uppdrag inom IFO såsom försörjningsstöd, arbete med vuxna, barn och familj, ensamkommande barn och ungdomar, öppenvård
• Hur man samtalar med barn
• Tolketik/tolkmetodik
• Telefontolk/kontakttolk .

Förkunskaper:

Professionell tolkerfarenhet.

Ansökningsinformation

Ansök genom att trycka på "boka kursen nu" i menyn till höger. Var vänlig fyll i professionell tolkerfarenhet under "meddelanden". Du kan även skicka din anmälan till: tolkutbildning@folkuniversitetet.se. Avbokning senare än 14 dagar innan kursstart debiteras med en administrativ avgift på 450 kr.

OBS! Kursen är kostnadsfri, men för att kunna slutföra anmälan behöver du välja ett betalningsalternativ. Välj alternativet "Jag betalar". Du blir inte debiterad något.

Utbildningen genomförs i Folkuniversitetets regi och i Folkuniversitetets lokaler i Sundsvall. Den finansieras av Myndigheten för yrkeshögskola och är kostnadsfri för dig som deltagare. Folkuniversitetet förbehåller sig rätten att vid många sökande göra ett prioriterat urval utifrån det aktuella behovet av tolkar och språkbredd i regionen samt utifrån övriga kvalifikationer i form av erfarenhet, tidigare utbildning, certifikat och annat.

Kursledare

Utbildningen leds av Sara Edvardsson, socionom som arbetat ett flertal år inom socialförvaltning, bland annat med ensamkommande barn och andra nyanlända och har stor vana att leda tolksamtal.

Tid
09 nov 2020
Tillfällen
4
Studietimmar
25
Kurs-ID
1066985
Fåtal platser kvar
Pris
0 kr