Tolkning inom rättsväsende och brottmål

Plats Östersund

Välkommen till en kompetenshöjande helgkurs i tolkning inom rättsväsende och brottsmål vid Folkuniversitetet i Östersund, Jämtland.

Boka reservplats
Kursen vänder sig till Dig som är verksam tolk och vill ha fortbildning inom området tolkning inom rättsväsende och brottmål. Syftet med utbildningen är att ge Dig som tolk bättre förutsättningar och förståelse för området för att på bästa sätt kunna genomföra Ditt uppdrag. Kursen är kostnadsfri. Då den omfattar mindre än 20 klocktimmar är den möjlig att kombinera med A-kassa.

Kursens upplägg


Kursen startar med en inledande träff över Skype måndag14/9 kl 18-20. Du som deltagare måste därför ha tillgång till dator med internetuppkoppling samt ett Skype-konto (kostnadsfritt). Under den inledande träffen ges en introduktion till kursen samt så presenteras visst material som deltagarna förväntas läsa inför den första fysiska träffen. Kursen fortsätter sedan med lektioner på Folkuniversitetet Östersund. Kursen kombinerar träffar på distans med fysiska träffar på plats i Östersund, samtliga är obligatoriska.

Schema

Måndag 14/9 kl. 18-20. Inledande träff via Skype. Valfri plats för deltagarna
Fredag 18/9 kl 16-20. Lektioner på Folkuniversitetet Östersund
Lördag 19/9 kl 9-16. Lektioner på Folkuniversitetet Östersund
Söndag 20/9 kl 9-16. Lektioner på Folkuniversitetet Östersund

Kursens innehåll

Efter avslutad utbildning kommer Du bland annat att ha fått fördjupad kunskap i:
• Aktörer inom rättsväsendet
• Brottmål, brott
• Påföljd och annan rättsverkan
• Förhörs- och intervjumetoder, Tolkning för barn
• Tolkning på häkte och anstalt och domstol
• Kriminalvården, Terminologi inom ämnet
• Tolkens uppdrag och funktion
• God tolksed och tolketik
• Sekretess och tystnadsplikt, jäv, moraliska dilemman.

Kursen behandlar även frågor kring etik inom tolkyrket och ger dig möjligheter till erfarenhetsutbyte och kollegialt lärande tillsammans med lärare, föreläsare och övriga kursdeltagare.
I utbildningen varvas teori med reflektion, diskussion och viss praktik.
För att bli godkänd på kursen och få ett kursintyg krävs att du är närvarande minst 80 % av utbildningstiden.
Utbildningen ges på svenska och du som deltagare ska vara verksam som tolk och kunna styrka detta genom ett intyg från din uppdragsgivare.

Förkunskaper

Professionell tolkerfarenhet.

Ansökningsinformation

Ansök genom att trycka på "boka kursen nu" i menyn till höger. Var vänlig fyll i professionell tolkerfarenhet under "meddelanden".
Du kan även skicka din anmälan till: tolkutbildning@folkuniversitetet.se

OBS! Kursen är kostnadsfri, men för att kunna slutföra anmälan behöver du välja ett betalningsalternativ. Välj alternativet "Jag betalar". Du blir inte debiterad något. Avbokning senare än 14 dagar innan kursstart debiteras med 450 kr i administrativ avgift.

Utbildningen genomförs i Folkuniversitetets regi och i Folkuniversitetets lokaler i Östersund. Den finansieras av Myndigheten för yrkeshögskola och är kostnadsfri för dig som deltagare. Folkuniversitetet förbehåller sig rätten att vid många sökande göra ett prioriterat urval utifrån det aktuella behovet av tolkar och språkbredd i regionen samt utifrån övriga kvalifikationer i form av erfarenhet, tidigare utbildning, certifikat och annat.

Kursledare

Utbildningen leds av Jan Hemlin och Eva Andreasson.

Tid
14 sep 2020 - 20 sep 2020
Må 18:00 - 20:00
Fr 16:00 - 20:00
Lö 09:00 - 16:00
Sö 09:00 - 16:00
Tillfällen
4
Studietimmar
24
Kurs-ID
1054752
Pris
0 kr