Tolkning i sjukvård - Psykisk ohälsa o psykiatri

Plats Östersund

Välkommen till en kompetenshöjande helgkurs i sjukvårdstolkning vid Folkuniversitetet i Östersund. Kursen har psykisk ohälsa och psykiatri som speciellt fokus.

Boka kursen nu

Kursens innehåll

Efter avslutad utbildning kommer Du bland annat att ha fått fördjupad kunskap i:
• Patientsäkerhet
• Primär-, öppen- och sluten vård inom område psykisk ohälsa och psykiatri
• Hur är sjukvården organiserad inom område psykiatri?
• Vanligt förekommande sjukdomar, mediciner och behandlingar
• Möte mellan behandlare och patient
•Vanliga begrepp, uttryck och termer
• Tolketik/tolkmetodik
• Hur kan du som tolk ta hand om dig i och efter krävande samtal?

Kursen behandlar även frågor kring etik inom tolkyrket och ger dig möjligheter till erfarenhetsutbyte och kollegialt lärande tillsammans med lärare, föreläsare och övriga kursdeltagare.
I utbildningen varvas teori med reflektion, diskussion och viss praktik. För att bli godkänd på kursen och få ett kursintyg krävs att du är närvarande minst 80 % av utbildningstiden.
Utbildningen ges på svenska och du som deltagare ska vara verksam som tolk och kunna styrka detta genom ett intyg från din uppdragsgivare.

Kursens upplägg

Kursen startar med en inledande träff över Skype måndag 5/10 kl. 18-20. Du som deltagare måste därför ha tillgång till dator med internetuppkoppling samt ett Skype-konto (kostnadsfritt). Under den inledande träffen ges en introduktion till kursen. Dessutom presenteras visst material som deltagarna förväntas läsa inför den första fysiska träffen. Kursen fortsätter sedan med lektioner på Folkuniversitetet Östersund under fredag kväll, lördag och söndag.

Schema

Måndag 5/10 kl. 18-20. Inledande träff via Skype. Valfri plats för deltagarna
Fredag 9/10 kl 16-20. Lektioner på Folkuniversitetet Östersund
Lördag 10/10 kl 9-16. Lektioner på Folkuniversitetet Östersund
Söndag 11/10 kl 9-16. Lektioner på Folkuniversitetet Östersund

Förkunskaper:

Professionell tolkerfarenhet.

Ansökningsinformation

Ansök genom att trycka på "boka kursen nu" i menyn till höger. Var vänlig fyll i professionell tolkerfarenhet under "meddelanden". Du kan även skicka din anmälan till: tolkutbildning@folkuniversitetet.se

OBS! Kursen är kostnadsfri, men för att kunna slutföra anmälan behöver du välja ett betalningsalternativ. Välj alternativet "Jag betalar". Du blir inte debiterad något. Avbokning senare än 14 dagar innan kursstart debiteras 450 kr i administrativ avgift.

Utbildningen genomförs i Folkuniversitetets regi och i Folkuniversitetets lokaler i Östersund, Jämtland. Den finansieras av Myndigheten för yrkeshögskola och är kostnadsfri för dig som deltagare. Folkuniversitetet förbehåller sig rätten att vid många sökande göra ett prioriterat urval utifrån det aktuella behovet av tolkar och språkbredd i regionen samt utifrån övriga kvalifikationer i form av erfarenhet, tidigare utbildning, certifikat och annat.

Kursledare

Kursen leds avJennifer Meurling, leg psykolog och doktorand i migrationspsykologi, och Eva Andreasson, utbildningsledare på tolkutbildningen i Östersund.

Tid
Ej fastställt
Tillfällen
4
Studietimmar
24
Kurs-ID
1054726
Pris
0 kr