Preparandkurs inför auktorisationsprov kontakttolk

Plats Göteborg

Förbered dig för Kammarkollegiets auktorisationsprov med en preparandkurs på Folkuniversitetet i Göteborg. Ta chansen att bli auktoriserad tolk!

Boka kursen nu

Ta nästa steg – bli auktoriserad tolk!

Folkuniversitetets preparandkurser hjälper dig med förberedelserna och repeterar realiaämnen och terminologi för att maximera dina chanser att klara Kammarkollegiets auktorisationsprov till auktoriserad tolk.

Kursen står under tillsyn av Myndigheten för yrkeshögskolan. Lärarna är auktoriserade och erfarna tolkar med hög kompetens och gedigen erfarenhet av tolkutbildning.

Repetera och uppdatera dina kunskaper

Lagar och begrepp förändras ständigt. I denna kurs får du möjlighet att repetera och uppdatera din kompetens inom samhällstolkning, sjukvårdstolkning, juridik för tolkar samt asyl- och migrationsärenden. Du repeterar även tolketik, tolkningsteknik och svenska samt erbjuder språkhandledning på ditt tolkspråk.

Kursen består av 125 studietimmar fördelat på 60 timmar realia, 15 timmar svenska med repetition av grundläggande grammatik samt tolketik och tolkteknik. 50 timmar är språkhandledning med stort fokus på tolkövningar.

Vem kan gå kursen?

För att gå kursen krävs det att du är verksam tolk (intyg från tolkförmedling) samt att du har intyg från tidigare tolkutbildning. Du ska också ha för avsikt att göra Kammerkollegiets auktorisationsprov för att gå kursen.

Språkhandledning i tolkspråk ges under förutsättning att tillräckligt många med samma tolkspråk anmäler sig.

Anmälan till auktorisationsprovet gör du på Kammarkollegiets hemsida.

Boka gärna kursen nu, men för att behålla din plats se till att svara på frågorna i mejlet du får när bokningen har behandlats.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg Tel: 031 - 10 65 52

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
28 jan 2022 - 13 mar 2022
Tillfällen
6
Studietimmar
48
Kurs-ID
1120080
Fåtal platser kvar
Pris
600 kr