Preparandkurs – auktoriserad tolk

Plats Gävle

Förbered dig för Kammarkollegiets auktorisationsprov med en preparandkurs på distans. Ta chansen att bli auktoriserad tolk!

Ansök nu

Ta nästa steg – bli auktoriserad tolk!

Folkuniversitetets preparandkurser hjälper dig med förberedelserna och repeterar realiaämnen och terminologi för att maximera dina chanser att klara Kammarkollegiets auktorisationsprov till auktoriserad tolk.

Kursen står under tillsyn av Myndigheten för yrkeshögskolan. Lärarna är erfarna tolkar med hög kompetens och gedigen erfarenhet av tolkutbildning.

Repetera och uppdatera dina kunskaper

Lagar och begrepp förändras ständigt. I denna kurs får du möjlighet att repetera och uppdatera din kompetens inom samhällstolkning, sjukvårdstolkning, juridik för tolkar samt asyl- och migrationsärenden. Du repeterar även tolketik, tolkningsteknik och svenska samt erbjuder språkhandledning på ditt tolkspråk.

Kursen består av 125 studietimmar fördelat på 60 timmar realia, 15 timmar svenska med repetition av grundläggande grammatik samt tolketik och tolkteknik. 50 timmar är språkhandledning med stort fokus på tolkövningar.

Studieformen är distans och kursen går på kvällstid eller helger och går att kombinera med arbete. 

Vem kan gå kursen?

För att gå kursen krävs det att du är verksam tolk (intyg från tolkförmedling) samt att du har intyg från tidigare tolkutbildning. Du ska också ha för avsikt att göra Kammerkollegiets auktorisationsprov för att gå kursen.

Språkhandledning i tolkspråk ges under förutsättning att tillräckligt många med samma tolkspråk anmäler sig.

Anmälan till auktorisationsprovet gör du på Kammarkollegiets hemsida.

Tid
10 jan 2023 - 12 mar 2023
Studietimmar
125
Pris
0 kr