Tolkutbildning - Sjukvårdstolkning distans live

Plats Distans

Kursen som ges viaTeams behandlar frågor kring tolketik och tolkningsteknik och ger möjligheten att vidareutveckla din tolkningsförmåga och behärskning av tolksituationen.

Boka kursen nu

Distans Live - det innebär att du deltar samtidigt som andra deltagare och kursledaren, men hemifrån via dator eller läsplatta. Vi använder Teams för träffarna.

Folkuniversitetet anordnar utbildning av kontakttolkar. Handledaren är tolkutbildare med lång erfarenhet. Mycket goda kunskaper i båda tolkspråken krävs.

Kursen ger dig grundläggande realia- och terminologikunskaper inom området så som kroppens anatomi och fysiologi, de vanligaste sjukdomarna, olika behandlingssätt och undersökningsmetoder. Kursen behandlar frågor kring tolketik och tolkningsteknik och tränar din tolkningsförmåga och behärskning av tolkningssituationen samt terminologi.

Förkunskaper
Mycket goda språkkunskaper krävs i båda språken och att du har gått Tolkutbildning - Introduktionskurs

Anmälan och intyg
Anmälan är bindande, se våra anmälningsvillkor innan du bokar dig. Intyg skickas efter kursen om du har 75% närvaro, kursen är slutbetald och du har gått Tolkutbildning - Introduktionskurs.

Vanliga frågor!

Kan jag jobba som tolk efter denna kurs?
Vi kan tyvärr inte svara på det. Det beror på många olika faktorer, bland annat vilket ditt modersmål är (vissa språk är mer efterfrågade än andra), hur arbetsmarknaden ser ut, vad det är för slags uppdrag du söker med mera. Vänd dig gärna till någon av tolkförmedlingarna och fråga vad de har för krav.

Kursledare

Daad Abdo

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst 042-385600

info.sydvast@folkuniversitetet.se

Tid
22 aug 2022 - 21 sep 2022
Må 18:00 - 21:00
On 18:00 - 21:00
Tillfällen
10
Studietimmar
40
Kurs-ID
1113235
Pris
3800 kr