Tjeckiska A1 del 3

Plats Norrköping

Vill du resa till vackra Prag eller dricka en sval öl i Plzen? Se till att du kan lite tjeckiska så blir resan roligare. Vi lägger mycket tid på talövningar så att du snabbt ska bli bättre på att kommunicera på tjeckiska.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som läst tjeckiska A1 del 2 eller på annat sätt  fått motsvarande kunskaper.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på tjeckiska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har tjeckiska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Jarmila Kocourková

Jarmila Kocourková har studerat på Filosofiska Fakulteten på Karls Universitet i Prag. Hennes ämnen var tjeckiska språket och litteratur samt tjeckisk och allmän historia. Hon undervisade i sina ämnen på gymnasiet i Tjeckien i 15 år.

Till Sverige flyttade hon 1998. Sen dess har hon lett flera kurser i samarbete med Studiefrämjandet i Katrineholm, t.ex. Historia i Centraleuropa med fokus på Tjeckien, Vett och etikett inom EU och Julseder runt om i världen. Hon har också översatt två svenska böcker till tjeckiska (Håkan Östlundh: Blot, Thomas Årnfelt: Incidenten i Böhmen). Hon leder Katrineholms Språk- och Kulturklubb samt ett omfattande utbytesprojekt mellan Tjeckien och Sverige, som har pågått i 14 år i rad.

Jarmila Kocourková

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Norrköping

info.norrkoping@folkuniversitetet.se

Tid
30 sep 2020 - 25 nov 2020
On 17:00 - 19:15
Tillfällen
8
Plats
S:t Persgatan 95, 60233 Norrköping
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1074232
Pris
1650 kr