Thailändska B2 del 1

Plats Malmö

Detta är en fortsättningskurs i thailändska i Malmö där du lär dig att klara enkla vardagssituationer och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på thailändska.

Boka kursen nu

Förkunskaper
Det här är en kurs för dig som har läst thailändska B1 i sin helhet eller har motsvarande kunskaper. Du kan redan oförberedd delta i vardagliga samtal på thailändska, länka ihop fraser och förklara dina åsikter.

Mål
Efter kursen har du en del av kunskaperna i thailändska på nivå B2 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå B2 förstår du huvuddragen i komplexa texter på thailändska och samtalar nästan obehindrat om olika ämnen.

Kursinnehåll
På kursen får du lära dig:

 • läsa komplexa texter
 • samtala fritt och ledigt
 • fackuttryck
 • förklara dina ståndpunkter
 • argumentera i problemsituationer
 • grammatik och språkstruktur
 • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg
Undervisningen sker huvudsakligen på thailändska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du utvecklar din språkfärdighet genom att läsa romaner i originalutgåva och lyssna på bland annat dagsaktuella nyhetssändningar. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Kursledare
Folkuniversitetets kursledare undervisar i sitt modersmål.

Kurslitteratur
Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen eller ges vid första kurstillfället.
Noveller och tidningsartiklar varvas med lärobok i thailändska.

Startgaranti
Kursen startar vid 4 anmälningar.

Med anledning av Covid-19

Välkommen till Folkuniversitetet. Här vistas du i en trygg och säker utbildningsmiljö. För att förebygga spridningen av covid-19 är verksamheten anpassad efter Folkhälsomyndighetens föreskrifter och rekommendationer.

Vi har:

 • Minskat antal deltagare på kurserna samt ökat avståndet mellan sittplatserna i klassrummen för att kunna hålla ett säkert avstånd.
 • Tydligt skyltade lokaler för att undvika trängsel i entré, trapphus och korridorer.
 • Goda möjligheter till handtvätt med tvål och pappershanddukar.
 • Frekvent städning av lokaler, framför allt toaletter, bordsytor, dörrhandtag och räcken.

Om Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning ändras, går kursen över till onlineundervisning.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Somjit Lundqvist

Lått oss säga att du är utomlands och i är i behov av hjälp. Låt oss säga att du befinner dig i en by där ingen talar engelska, hur klarar du det? Hur får du hjälp med det du behöver?

Det finns fortfarande många ställen i Thailand där befolkningen inte talar engelska, ofta i småbyar på landsbygden. Att kunna språket är inget du förlorar på! Det kan underlätta ditt liv även med bara några enkla meningar! Och varför inte lära dig mer så att du kan tala flytande, läsa och skriva. Språket är en som en bro, det fungerar som en länk till andra människor i världen och det kan öppna upp många möjligheter.

Jag är öppen för och vill lära känna andra kulturer, det har alltid varit en del av mitt liv att resa och att uppleva olika platser. 

Att lära sig språk på ett naturligt och korrekt sätt är nödvändigt för att vara en del av språket. Därför är det lika viktigt att man samtidigt lär sig om landets kultur och om hur invånarna uppför eller uttrycker sig. Som turister räcker det med att man har grundläggande kunskaper om landet och att man förstår enkla meningar för att kunna kommunicera, men för att få inflytande kräver det mer. Daglig kontakt med landets befolkning och regelbunden övning förbättrar dina språkkunskaper. Din nyfikenhet och viljan att lära kommer att bidra till förbättring. Olika medier ska fungerar som hjälpmedel för att öka dina kunskaper. Välkommen till språklandet! 

Somjit

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
08 apr 2021 - 27 maj 2021
To 17:30 - 19:00
Tillfällen
8
Plats
Regementsgatan 4, 21142 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1083921
Pris
2295 kr