Thailändska B2 - Distans Live

Plats Distans

Det här är den femte kursen i thailändska på nivå B. Kursen är online via Zoom.

Boka nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst thailändska B1 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper. Du kan redan förstå fraser som rör personliga förhållanden, föra korta samtal och på ett enkelt sätt beskriva dig själv och din omgivning.

Mål

Målet för nivå B1* är att du oförberedd ska kunna delta i vardagliga samtal, länka ihop fraser och förklara dina åsikter.

Kursinnehåll

Ord som används vid boende i Thailand, adress, läge, faciliteter och fraser som gör ni smälter in mer som thailändare.  
40 % av innehållet är grammatik om tonregler, ledande konsonanter, och sista konsonanter. 

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på thailändska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har thailändska som modersmål. Läraren har en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

Kursledare

Bussaba Kaewtipayanate

Bussaba har magisterexamen inom linkvistik i engelska program. Innan hon flyttade till Sverige från Thailand jobbade hon på en internationell avdelning vilket kräver goda språkkunskaper i både engelska och thailändska. Hon är legitimerad programannonsör vilket kräver att man kan uttala och läsa riksthailändska på rätt sätt. Hon har jobbat som kursledare i Folkuniversitetet sedan 2010.

"Att undervisa på mitt modersmål thailändska för svenskar kräver mer än att bara kunna tala språket flytande för att få till en perfekt språkmodell. För det första behöver eleverna läromaterial som passar dem. Jag tillämpar lingvistiska kunskapar, till exempel Contrasive Analysis, vilket hjälper mig att analysera och jämföra gemensam språkkaraktär och skillnader mellan svenska och thailändska.

Andra utmaningar är att språk förändrar sig hela tiden och därför behöver jag uppdatera mig genom att hålla mitt språk levande. Detta sker bäst genom löpande kontakter med thailändare som är språkexperter. Trots att thailändska är ett krävande språk att lära sig så är det mycket vackert. Satsmelodin gör att man nästan sjunger när man talar.

Även om det finns många digitala hjälpmedel för att lära sig språk är ändå en mänsklig kontakt en förutsättning för att utveckla ett levande språk."

 

Bussaba Kaewtipayanate, Örebro

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Örebro län

info.orebro@folkuniversitetet.se

Kursperiod
11 jan 2024 - 15 feb 2024
Torsdag
Antal tillfällen
6
Första tillfället
tor 11 jan 2024 kl 18:00-19:30
  • tor 18 jan 2024 kl 18:00 - 19:30
  • tor 25 jan 2024 kl 18:00 - 19:30
  • tor 1 feb 2024 kl 18:00 - 19:30
  • tor 8 feb 2024 kl 18:00 - 19:30
  • tor 15 feb 2024 kl 18:00 - 19:30
Plats
Https://zoom.se/join,
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
202945
Pris
1400 kr