Thailändska A1 del 4 - Distans live

Plats Distans

Det här är en fortsättningskurs på distans för dig som läst lite Thailändska. I denna online-kurs kommunicerar du direkt med din lärare och dina kurskamrater precis som i klassrummet

Boka nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst thailändska A1 del 3 tidigare. I undervisningen används en del ljudklipp och filmer på engelska så du bör ha grundläggande kunskap i det engelska språket.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna hälsa på thailändska samt förstå och bygga väldigt enkla meningar.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

 • vardagsfraser
 • presentera dig själv och andra
 • ställa väldigt enkla frågor och förstå väldigt enkla svar
 • introduktion till målspråkets kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Kursen äger rum på angiven tid och dag online via Zoom. Du behöver en dator med bra internetuppkoppling och e-postadress, med tillgång till kamera och mikrofon. Undervisningens fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har thailändska som modersmål. Läraren har en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

<

" Att undervisa på mitt modersmål för svenskar kräver mer än att kunna thailändska flytande för att få en perfekt språkmodell. Eleverna behöver läromaterial som passar dem. Jag tillämpar mina lingvistiska kunskapar i mitt läromaterial till kursen, till exempel Contrasive Analysis, vilket hjälper mig analysera och jämföra gemensam språkkaraktär och skillnader mellan svenska och thailändska. Andra utmaningar är att språk förändrar sig hela tiden och därför behöver jag uppdatera mig genom att hålla mitt språk levande. Detta sker bäst genom kontakter med thailändare som behärskar sitt språk. Även om thailändska är ett krävande språk att lära sig är det mycket vackert. Satsmelodin gör också att man nästan sjunger när man talar. Fast det finns många digitala hjälpmedel för att kunna lära sig språket ändå behövs det en mänsklig kontakt för att utveckla ett levande språk. "

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

Kursledare

Bussaba Kaewtipayanate

Bussaba har magisterexamen inom linkvistik i engelska program. Innan hon flyttade till Sverige från Thailand jobbade hon på en internationell avdelning vilket kräver goda språkkunskaper i både engelska och thailändska. Hon är legitimerad programannonsör vilket kräver att man kan uttala och läsa riksthailändska på rätt sätt. Hon har jobbat som kursledare i Folkuniversitetet sedan 2010.

"Att undervisa på mitt modersmål thailändska för svenskar kräver mer än att bara kunna tala språket flytande för att få till en perfekt språkmodell. För det första behöver eleverna läromaterial som passar dem. Jag tillämpar lingvistiska kunskapar, till exempel Contrasive Analysis, vilket hjälper mig att analysera och jämföra gemensam språkkaraktär och skillnader mellan svenska och thailändska.

Andra utmaningar är att språk förändrar sig hela tiden och därför behöver jag uppdatera mig genom att hålla mitt språk levande. Detta sker bäst genom löpande kontakter med thailändare som är språkexperter. Trots att thailändska är ett krävande språk att lära sig så är det mycket vackert. Satsmelodin gör att man nästan sjunger när man talar.

Även om det finns många digitala hjälpmedel för att lära sig språk är ändå en mänsklig kontakt en förutsättning för att utveckla ett levande språk."

 

Bussaba Kaewtipayanate, Örebro

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Örebro län

info.orebro@folkuniversitetet.se

Kursperiod
2 sep 2024 - 4 nov 2024
Måndag
Antal tillfällen
10
Första tillfället
mån 2 sep 2024 kl 17:30-19:00
 • mån 9 sep 2024 kl 17:30 - 19:00
 • mån 16 sep 2024 kl 17:30 - 19:00
 • mån 23 sep 2024 kl 17:30 - 19:00
 • mån 30 sep 2024 kl 17:30 - 19:00
 • mån 7 okt 2024 kl 17:30 - 19:00
 • mån 14 okt 2024 kl 17:30 - 19:00
 • mån 21 okt 2024 kl 17:30 - 19:00
 • mån 28 okt 2024 kl 17:30 - 19:00
 • mån 4 nov 2024 kl 17:30 - 19:00
Plats
Https://zoom.se/join,
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
203860
Pris
2250 kr