Thailändska nybörjare - A1 del 1

Plats Örebro

Det här är en nybörjarkurs i thailändska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter avslutad kurs kan du säga några meningar på thailändska.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte läst thailändska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna hälsa på thailändska samt förstå och bygga väldigt enkla meningar.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vardagsfraser
  • presentera dig själv och andra
  • ställa väldigt enkla frågor och förstå väldigt enkla svar
  • introduktion till målspråkets kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningens fokus ligger på muntlig kommunikation och läraren använder thailändska i hög utsträckning, även om du får grundläggande förklaringar på svenska. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har thailändska som modersmål. Läraren har en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

" Att undervisa på mitt modersmål för svenskar kräver mer än att kunna thailändska flytande för att få en perfekt språkmodell. Eleverna behöver läromaterial som passar dem. Jag tillämpar mina lingvistiska kunskapar i mitt läromaterial till kursen, till exempel Contrasive Analysis, vilket hjälper mig analysera och jämföra gemensam språkkaraktär och skillnader mellan svenska och thailändska. Andra utmaningar är att språk förändrar sig hela tiden och därför behöver jag uppdatera mig genom att hålla mitt språk levande. Detta sker bäst genom kontakter med thailändare som behärskar sitt språk. Även om thailändska är ett krävande språk att lära sig är det mycket vackert. Satsmelodin gör också att man nästan sjunger när man talar. Fast det finns många digitala hjälpmedel för att kunna lära sig språket ändå behövs det en mänsklig kontakt för att utveckla ett levande språk. "

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

Kursledare

Bussaba Kaewtipayanate

Bussaba har magisterexamen inom linkvistik i engelska program. Innan hon flyttade till Sverige från Thailand jobbade hon på en internationell avdelning vilket kräver goda språkkunskaper i både engelska och thailändska. Hon är legitimerad programannonsör vilket kräver att man kan uttala och läsa riksthailändska på rätt sätt. Hon har jobbat som kursledare i Folkuniversitetet sedan 2010.

"De flesta svenska elever bruka åka till Thailand och många väljer att stannar kvar. De vill veta mer och uppleva landet. Det är roligt för mig att undervisa svenskar i det thailändska språket men även om kultur och andra viktiga aspekter i det thailändska livet."

Bussaba Kaewtipayanate, lärare i thailändska Örebro

Har du frågor?

Kontakta Marie Rockström

marie.rockstrom@folkuniversitetet.se

Tid
02 sep 2021 - 07 okt 2021
To 17:00 - 18:30
Tillfällen
6
Plats
Drottninggatan 38, 70223 Örebro
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1104301
Pris
1225 kr