Swahili nybörjare - A1 del 1 intensiv

Plats Göteborg

Det här är en nybörjarkurs i swahili. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter avslutad kurs kan du säga några meningar på swahili.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte läst swahili tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna hälsa på swahili samt förstå och bygga väldigt enkla meningar.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vardagsfraser
  • presentera dig själv och andra
  • ställa väldigt enkla frågor och förstå väldigt enkla svar
  • introduktion till målspråkets kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningens fokus ligger på muntlig kommunikation och läraren använder swahili i hög utsträckning, även om du får grundläggande förklaringar på svenska. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har swahili som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Mohammed Zahran

– Jag tycker att undervisning i språk ger möjligheter att upptäcka vad ens hjärnkapacitet är kapabel till och samtidigt ha väldigt roligt; detta gör inlärning lustfylld och rolig.

Jag är född på Zanzibar på Afrikas östkusten och har bott i Sverige sedan 1972. Min utbildning gjorde jag i Storbritannien, på Stockholms universitet -fil.kand. 1976- och på Göteborgs universitet. Jag talar swahili, som är mitt modersmål, engelska och svenska

Swahili är ett språk i ständig utveckling inom samhällets olika sfärer. På min fritid håller jag mig bland annat uppdaterad i språkets utveckling.

Jag började med swahiliundervisning 1978, den var en del av mitt arbete på Sida (Swedish International Development Authority). Deltagarna var olika yrkesarbetare på väg till Östafrika för utvecklingsarbete.

Jag började med swahiliundervisning på Folkuniversitetet 1993. I min undervisning ligger fokus på praktisk tillämpning av språket. Metodiken innebär flexibilitet, lyhördhet samt att ta tillvara den dynamik som gruppen har med sig. Vardagssituationer som att presentera sig själv, att handla och beskriva olika situationer i vardagen är centrala i undervisningen. Att se studenter utveckla från inga kunskaper i språket till att kunna bemästra vardagssituationer är en storartad upplevelse.

Mohammed Zahran

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
22 aug 2022 - 26 aug 2022
Må 14:00 - 16:30
Ti 14:00 - 16:30
On 14:00 - 16:30
To 14:00 - 16:30
Fr 14:00 - 16:30
Tillfällen
5
Studietimmar
15
Kurs-ID
1137601
Pris
1625 kr