Swedex test - A2/B1

Plats Östersund

Vill du visa att du har kunskaper i svenska? Swedex ger dig möjlighet att göra det.

Boka nu

Swedex – ett unikt test i svenska

Swedex är ett unikt, internationellt gångbart certifikatstest i svenska som främmande språk som erbjuds på ett stort antal orter och i flera länder. Testet är till för alla som inte har svenska som modersmål och relaterar till Gemensam europeisk referensram för språk (GERS).

Swedex finns i två olika versioner: A2B1-test och B2C1-test. Beroende på poängresultat och bedömning kan man erhålla ett Swedexcertifikat på A1 upp till C1-nivå. Testet kan göras oberoende av hur man har lärt sig svenska. Swedex är idag det snabbaste och mest effektiva sättet att bedöma språkkunskaper i svenska.

Swedex visar kunskaperna

Swedex testar praktiskt användbara kunskaper inom alla språkliga färdigheter: tala, läsa, höra och skriva. Ett Swedexcertifikat är en värdehandling som dokumenterar denna färdighet och öppnar därför för både rättvisare bedömning vid rekrytering och kvalitetssäkring inom många skilda verksamheter. Med certifikatet visar man sin arbetsgivare vad man verkligen kan.

Boka ditt Swedextest

Sista dag för ansökan är en vecka innan testdatum. Schemat för examen får du i samband med testet. Räkna med att det tar en heldag att genomföra examen. Du betalar för testet direkt vid anmälan här på hemsidan.

Testledare

Anders har under många år arbetat som lärare i svenska som andraspråk och har mångårig erfarenhet av examinationer enligt Swedex.

Kursledare

Anders Johansson

- Att bistå och ge förståelse för svenska språket i lärandet är något jag drivs av.

Tycker mycket om när människor lyckas i livet. Kan se vad människor har för behov i sin språkliga utveckling. Bistår dem i lärandet genom att förklara ords, uttals och grammatiks funktion. Hjälper studenten att hitta bra rutiner för sin språkutveckling.

Målet för mig är alltid att studenten ska kunna hitta en fungerande utvecklingsväg i sitt lärande av svenska.   

Är utexaminerad lärare i svenska, historia och religionskunskap. Har undervisat på gymnasienivå, men framför allt har jag undervisat svenska som andra språk på Folkuniversitetet i mer än tio års tid.

Har även hållit på mycket med teater. Åker mycket skidor och skridskor på vintern. Och läser många historieböcker.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Östersund

ostersund@folkuniversitetet.se

Kursperiod
1 nov 2024 - 1 nov 2024
Fredag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
fre 1 nov 2024 kl 09:00-17:00
Plats
Akademigatan 1, 83140 ÖSTERSUND
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
502250
Pris
3125 kr