För dig i högstadiet: Svenska på sommaren

Plats Göteborg

Träna på att skriva din berättelse och sedan presentera den för dina kurskamrater! Du kommer att arbeta i en liten grupp med andra killar och tjejer i din ålder och med en kursledare som utbildad i svenska språket.

Boka kursen nu

Kursens syfte och mål

Kursen utgår från skolämnet SVA. Under kursen får du en metod hur du tar dig an en skrivuppgift i skolan så att den motsvarar skolans kriterier och du känner en större trygghet när du ska presentera din uppgift muntligen för klassen. .

Arbetssätt

Tillsammans med kursledaren och de andra deltagarna kommer ni att bestämma vad ni ska träna extra på i svenskan under en vecka och sedan genomföra det tillsammans. Målet är att träna alla förmågor inom språket: att läsa, tala, lyssna och skriva. Ni kommer att besöka Världskulturmuseet för att få inspiration till ert skapande av texter och även på andra sätt involvera era sinnen i arbetet.

Kursinnehåll

  • Hitta egen målsättning i språket
  • Besöka Världskulturmuseet för inspiration
  • Skapa en storyline tillsammans
  • Lyssna och berätta själv
  • Skriva storyn
  • Debattera storyn, förstå och ge feedback

Förkunskaper

Den här kursen kopplar in sig där du är i din språkutveckling inom Svenska som Andraspråk i skolan. Syftet är att ge en förstärkning i din utveckling där du är just nu.

Våra kursledare

Våra kursledare är utbildade inom svenska på universitetet och har lång lärarerfarenhet. De jobbar med olika metoder som kompletterar den traditionella skolundervisningen som exempelvis TPR (Total Physical Respons), Genrepedagogik m fl metoder.

Kurslitteratur

Ingen fast kurslitteratur. På kursen används material såsom texter från böcker, tidningsartiklar, webben, men även radioprogram och teveprogram. Kursmaterialet tillhandahålls av kursledaren.

Schema

Kursen går 5 dagar under vecka 24-25: torsdag-onsdag kl 10.00-14:30 inklusive paus kl 12.15-13:00. Lunchbaguette, dryck och frukt varje dag ingår i priset. Ange vid bokning om du har några allergier.

Kursstart

Startdatum är preliminärt. Kursen startar vid minst 5 deltagare. Kallelse skickas ut via e-post ca en vecka innan kursens startdatum.

Kursledare

Birgitta Nilsson

– Jag heter Birgitta Nilsson och har arbetat som lärare i många år i Linköpings grundskolor men bor och arbetar i Göteborg sedan 2013.

Att leda kurser på Folkuniversitetet ger mig spännande utmaningar varje dag och jag är glad att kunna dela med mig av min långa erfarenhet av svenska som främmande språk vad gäller tala, skriva och läsa. På fritiden umgås jag med min familj, barnbarn och vänner. Jag tycker om att läsa, motionera och vara ute i naturen.

Birgitta Nilsson är lärare i svenska på Folkuniversitetet i Göteborg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
16 jun 2022 - 22 jun 2022
Må 10:00 - 14:30
Ti 10:00 - 14:30
On 10:00 - 14:30
To 10:00 - 14:30
Fr 10:00 - 14:30
Tillfällen
5
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
25
Kurs-ID
1134249
Pris
1475 kr