Svenska Uttalskurs Distans live på Zoom

Plats Distans

Ta chansen att förbättra ditt svenska uttal. Träna svenskans melodiösa betoningar i en miljö där läraren har fullt fokus på just det du behöver träna på.

Boka kursen nu

Distans live fungerar som som våra vanliga kurser. Gruppen träffas med sin lärare på utsatt tid och träffas online på Zoom eller Teams i realtid.

Förkunskaper

För att kunna tillgodogöra dig kursens innehåll bör din språknivå ligga på ca B1-nivå och uppåt. Testa dig gärna på vårt online-test!

Kursens mål

Efter genomgången kurs har du förbättrat ditt uttal och blivit medveten om vad du kan göra för att få ett ännu bättre uttal.

Kursinnehåll

Varje träff har ett specifikt tema:
  • Vecka 1: Vokalljud ·
  • Vecka 2: Konsonantljud ·
  • Vecka 3: Reduceringar
  • Vecka 4: Betoning/Rytm/Melodi ·
  • Vecka 5: Betoning/Rytm/Melodi

Arbetssätt

Kursen sker helt på distans via Zoom. Upplägget är varierat. Vi arbetar enskilt, i mindre grupp och i helgrupp. Mellan träffarna övar du med hjälp av boken och de inspelningar som hör till den. Dessutom får du i uppgift att göra egna inspelningar som du skickar till läraren.

Kurslitteratur

Hör och härma. Gröna boken - lite svårare. Uttalsträning i svenska som andraspråk. - häftad, Svenska, 2011. Författare: Unni Brandeby
Kurslitteraturen köpes separat och ingår ej i kursavgiften.

Betalning av kursavgiften

Om du har betalkort som är utfärdat utanför EU, kontakta oss, så skickar vi en PDF-faktura. Skriv till oss på: kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Kursledare

Våra kursledare är utbildade inom svenska på universitetet och har lång lärarerfarenhet. De arbetar med olika metoder som kompletterar traditionell undervisning.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
20 sep 2022 - 18 okt 2022
Ti 17:00 - 19:15
Tillfällen
5
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
15
Kurs-ID
1137347
Pris
1750 kr