Svenska Uttalskurs Distans Live kväll

Plats Distans

Ta chansen att förbättra ditt svenska uttal. Träna svenskans melodiösa betoningar i en kurs där läraren har fullt fokus på just det du behöver träna på.

Boka reservplats

Förkunskaper

För att kunna tillgodogöra dig kursens innehåll bör din språknivå ligga på ca B1-nivå och uppåt. Testa dig gärna på vårt online-test!

Kursens mål

Efter genomgången kurs har du förbättrat ditt uttal och blivit medveten om vad du kan göra för att få ett ännu bättre uttal.

Kursinnehåll

Varje träff har ett specifikt tema:
  • Vecka 1: Vokalljud ·
  • Vecka 2: Konsonantljud ·
  • Vecka 3: Reduceringar
  • Vecka 4: Betoning/Rytm/Melodi ·
  • Vecka 5: Betoning/Rytm/Melodi

Arbetssätt

Kursen sker helt på distans via Zoom. Upplägget är varierat. Vi arbetar enskilt, i mindre grupp och i helgrupp. Mellan träffarna övar du med hjälp av boken och de inspelningar som hör till den. Dessutom får du i uppgift att göra egna inspelningar som du skickar till läraren.

Kurslitteratur

Hör och härma. Gröna boken - lite svårare. Uttalsträning i svenska som andraspråk. - häftad, Svenska, 2011. Författare: Unni Brandeby
Kurslitteraturen köpes separat och ingår ej i kursavgiften.

Kursledare

Våra kursledare är utbildade inom svenska på universitetet och har lång lärarerfarenhet. De arbetar med olika metoder som kompletterar traditionell undervisning.

Kursledare

Johanna Westfelt

– Det är fantastiskt att som ledare få vara med om kursdeltagarnas process. Trots mångåriga problem av nervositet och starka fysiska symptom på talrädsla, börjar deltagarna våga och känna tro på sin förmåga att berätta och presentera. Ja, så smått känna en glädje och lust att tala inför folk!

På min kurs bygger vi tillsammans upp en trygg plattform att stå på, när vi ska våga tala inför folk. Tillsammans med andra med liknande symptom blir det lättare att acceptera problemen. Med hjälp av lättsamma gruppövningar i kommunikation och empati, så stärks vi i tron att vi har något att säga, och är intressanta att lyssna till.

Johanna Westfelt är skådespelare och sångare sedan 1986, då hon gick ut dramatisk linje på teaterhögskolan i Göteborg. Hon har arbetat på flera institutionsteatrar och spelat i många klassiska pjäser, komedier och musikaler. Hon är utbildad massör och har även studerat olika avspänningstekniker och stresshantering. Johanna har arbetat som studiecirkelledare i bland annat teaterlek för personer med funktionsnedsättningar. Hon har också lett kurser i drama med inriktning på textanalys och språkbehandling. Nu senast har hon arbetat med retorik och berättarteknik med Unga synskadade, USS.

Johanna Westfelt

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
03 aug 2021 - 31 aug 2021
Ti 17:00 - 19:15
Tillfällen
5
Studietimmar
15
Kurs-ID
1101002
Pris
1650 kr