Svenska lätt konversation

Plats Kristianstad

Det finns bara ett sätt att bli bättre på att prata svenska - att göra det. Här får du prata svenska en kväll i veckan under åtta veckors tid. Få ut mer av din svenska i vardagen, arbetet eller i umgänget med svensktalande vänner.

Boka kursen nu

Mål

Målet är att du efter kursen ska kunna uttrycka idéer och åsikter inom flera ämnesområden på ett tydligare och mer spontat sätt. Du ska även kunna kommunicera med färre missförstånd.

Förkunskaper

En kurs i svenska för dig som har kunskaper motsvarande nivå A2 enligt Europarådet nivåskala.

Kursinnehåll

Undervisningen pågar under 5 veckor. Totalt 15 studietimmar (1 studietimme är 45 minuter). Undervisningen sker helt på svenska. Deltagarna skall vara aktiva i språket under lektionerna. För att kunna tillgodogöra kursen bör du avsätta tid för hemuppgifter. Redan uppnådda kunskaper inom det svenska språket repeteras och förstärks.

Kurslitteratur

På våra konversationskurser behöver du oftast inte köpa någon bok. Läraren arbetar med t ex artiklar från dagsaktuella tidningar, texter från skönlitteratur, filmer samt eget material.

Linda Nilsson

"Jag har ett stort språkintresse och älskar att läsa och skriva. En god svenska är en viktig grundpelare i all kommunikation i såväl tal som skrift."

Linda är utbildad inom teckenspråk och skrivtolk och arbetar idag på Önnestads folkhögskola, där hon undervisar i teckenspråk och svenska, samt yrkessvenska för undersköterskor. Utöver detta frilansar hon som skrivtolk, och vuxendövtolk och håller kurser i TSS (Tecken Som Stöd) ett par gånger om året.

Hon är en positiv person som förutom sitt jobb älskar sin lilla trädgårdsplätt där hon odlar själv för att skapa ett så ”giftfritt hem som möjligt”. 

Linda Nilsson

Har du frågor?

Kontakta Donatella Prete

donatella.prete@folkuniversitetet.se

Tid
15 apr 2020
On 17:30 - 19:45
Tillfällen
5
Plats
Föreningsgatan 1, 29133 Kristianstad
Visa på karta
Studietimmar
15
Kurs-ID
1046835
Pris
1395 kr