Svenska B1 Konversation lördag

Plats Göteborg

En kurs i svenska på en mellannivå för dig som vill fokusera på muntlig kommunikation och att lära dig mer om svensk kultur.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Du bör ha grunderna i svenska språket och kunna prata någorlunda självständigt, det vill säga ha gjort färdigt hela A2-nivån. Gör gärna ett inplaceringstest innan du bokar dig på kursen.

Kursinnehåll

Undervisningen sker på svenska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation.

Gruppstorlek

Max 12 deltagare per grupp

Kurslitteratur

Vi använder inte någon kursbok i denna kurs, utan tidningsartiklar och annat material som läraren tar fram under kursens gång, utifrån gruppens intresse av olika ämnen. Hemarbete mellan kurstillfällena blir texter du läser så du är förberedd och kan prata om olika ämnen på lektionerna.

Lärare

Din lärare har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Fortsättning

Vill du gå en fortsättningskurs direkt efter den här kursen, kan du ta B1 Konversation i ytterligare sex veckor eller gå en allmän kurs två kvällar i veckan på en nivå som passar dig.

Peter Winroth

Jag heter Peter Winroth och har egentligen gått i skola i hela mitt liv. Under 40 år har jag varit i lärandets tjänst. Som språklärare har jag tidigare undervisat i svenska, svenska som främmande språk, engelska och franska på Komvux i Göteborg. Under sex händelserika år var jag undervisande rektor på svenska skolan i Bissau, Guinéa-Bissau i Västafrika.

Mitt mål med undervisning är att visa vilken riktning du ska rikta din blick men inte tala om vad du ska se. En stark drivkraft för mig är att bygga broar mellan oss människor, genom kommunikation och att visa att likheterna mellan oss människor är större än vad vi anar.

Eftersom jag har erfarenhet och har levt mycket i andra länder och i andra kulturer, vill jag tala om att språket är ett värdefullt, om inte det värdefullaste sättet att kommunicera bland oss människor. Tydliga mål, lust att lära och en rejäl portion glädje är ingredienserna till en god lärsituation.

Peter Winroth

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
26 sep 2020 - 31 okt 2020
Lö 11:00 - 13:15
Tillfällen
6
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
18
Kurs-ID
1077013
Pris
1975 kr