Kursens syfte och mål
Under kursen får du en metod hur du tar dig an en skrivuppgift i skolan så att den motsvarar skolans kriterier och du känner en större trygghet när du ska presentera din uppgift muntligen för klassen.
Arbetssätt
Tillsammans med kursledaren och de andra deltagarna kommer ni att bestämma vad ni ska träna extra på i svenskan under veckan och sedan genomföra det tillsammans. Målet är att träna alla förmågor inom språket: att läsa, tala, lyssna och skriva. Ni kommer att besöka Världskulturmuseet för att få inspiration till ert skapande av texter och även på andra sätt involvera alla era sinnen i arbetet.
Kursinnehåll
- Hitta egen målsättning i språket
- Besöka Världskulturmuseet för inspiration
- Skapa en storyline tillsammans
- Lyssna och berätta själv
- Skriva storyn
- Debattera storyn, förstå och ge feedback
Förkunskaper
Den här kursen kopplar in sig där du är i din språkutveckling inom Svenska som Andraspråk i skolan. Syftet är att ge en förstärkning i din utveckling där du är just nu.
Våra kursledare
Våra kursledare är utbildade inom svenska på universitetet och har lång lärarerfarenhet. De jobbar med olika metoder som kompletterar den traditionella skolundervisningen som exempelvis TPR (Total Physical Respons), Genrepedagogik m fl metoder.
Kurslitteratur
Ingen fast kurslitteratur. På kursen används material såsom texter från böcker, tidningsartiklar, webben, men även radioprogram och teveprogram. Kursmaterialet tillhandahålls av kursledaren.
Schema
Kursen går fem dagar under vecka 32, måndag-fredag kl 10.00-14:30 inklusive paus kl 12.15-13:00. Lunchbaguette, dryck och frukt varje dag ingår i priset. Ange vid bokning om du har några allergier..
Kursstart
Startdatum är preliminärt. Kursen startar vid minst 5 deltagare. Kallelse skickas ut via e-post ca en vecka innan kursens startdatum.
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10