Skriv bättre på svenska, Distans Live

Plats Distans

Behöver du bli säkrare på att skriva svenska? Det här är en kurs för dig som behöver putsa grammatiken och öva på att skriva olika typer av texter. Kursen passar dig som är på nivå C1. Den går på distans vi använder Zoom.

Boka kursen nu

Kursens mål

Målet är att du ska finslipa dina grammatiska kunskaper och bli säkrare på att skriva olika typer av texter på svenska.

Förkunskaper

Kursen ligger på en hög nivå och passar för dig som har nivå C1 (ca 450 studietimmar) eller motsvarande förkunskaperi svenska som främmande språk. Vi rekommenderar att du gör vårt inplaceringstest för att säkerställa att du har rätt nivå.

Innehåll

På lektionerna går vi igenom grammatikmoment, skrivregler och texttyper. Läraren rättar och ger feedback på dina texter som du skriver hemma. Vi diskuterar också de frågor som dyker upp under kursens gång. Undervisningen utgår till stor del från deltagarnas förkunskaper, förväntningar och behov.

Under kursen tränar vi bland annat:

• argumenterande text
  • utredande text
  • anpassa stil efter mottagare, informellt/formellt språk

Exempel på grammatikmoment:

• korrekt ordföljd i komplexa meningar och stycken
  • prepositioner och prepositionsfraser
  • verb: tempus, olika s-verb, particip etc.
  • pronomen: förenade och självständiga, syftningar

Arbetssätt

• Undervisningen sker på svenska.
  • Du deltar aktivt på lektionerna och övningar i par och små grupper är en viktig del av undervisningen.
  • Du behöver lägga ner ett par timmar på hemarbete inför varje sammankomst.
  • Din lärare hjälper dig att bedöma dina framsteg kontinuerligt.
  • Vi har max 12 deltagare på denna kurs.

Kurslitteratur

Form i Fokus C Kannerberg/Fasth. Folkuniversitetets förlag (2016) och Klara grammatiktest Anna Hallström/Urban Östberg Studentlitteratur (1997) Kurslitteratur ingår inte i avgiften.

Meddelas vid kursstart

Kontakta Kundtjänst i Stockholm