Svenska C2, en kväll i veckan

Plats Uppsala

Det här är en kurs i svenska på nivå C2. Målet är att du ska kunna använda språket flexibelt och effektivt i både sociala och yrkesmässiga sammanhang.

Boka kursen nu

Anpassning av undervisningen med anledning av Corona

Utgångspunkten är att den här kursen ges som vanligt på plats i klassrum. Beroende på hur rekommendationerna ser ut vid kursstart, kan den dock eventuellt komma att ges på distans istället. Kursen kommer i så fall att ha samma upplägg som om den hade getts i klassrum, med lektioner på samma dag och tid, men i stället för att ses fysiskt träffas ni i ett digitalt klassrum.

Om du inte vill delta i kursen om den ges på distans, skriv "Ej distans" i meddelandefältet när du bokar kursen. Om du på motsvarande sätt inte vill delta i kursen om den ges i klassrum, t.ex. om du tillhör en riskgrupp för Covid-19, skriv "Ej klassrum" i meddelandefältet när du bokar kursen.

Vänligen skriv bara ej distans/klassrum om du verkligen inte vill/kan delta i kursen om den ges på det sättet. Om du har uppgett ej distans/klassrum i din anmälan, avbokar vi dig automatiskt vid kursstart om kursen ges på det sättet, och vi tar vi inte ut eventuell administrationsavgift.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har uppnått kunskaperna i svenska på nivå C1. Du kan redan förstå långa och komplicerade texter, även om ämnen utanför dina intresseområden och erfarenheter. Du kan kommunicera flytande utan att märkbart söka efter ord och du kan anpassa dig efter den person du samtalar med. Du kan skriva i några olika genrer med anpassning till den tilltänkta läsaren .

Gör gärna vårt språktest för att bedöma dina förkunskaper.

• Muntlig kommunikation, t.ex. gruppdiskussioner och föredrag i aktuella ämnen
  • Skriftlig kommunikation
  • Läsning av olika textgenrer, både skönlitteratur och sakprosa
  • Avancerad grammatik
  • Ordkunskap och idiom
  • Svensk kultur
  • Kursmaterial

Information om kursmaterial följer med kallelsen till kursen, som kommer ca en vecka innan kursstart.

Studieform

Kursen består av 36 studietimmar à 45 minuter och ges en gång i veckan under tolv veckor

.

Ruth Ljungberg