Svenska C1 del 2

Plats Lund

Svenska C1 del 2 befäster de kunskaper du redan har i både tal och skrift. Du tränar på att uttrycka dig skriftligt med professionell feedback. Du förfinar din svenska för arbete eller studier.

Boka kursen nu

Kursen är planerad att äga rum i Folkuniversitetets lokaler. Om Folkhälsomyndigheten ändrar sina rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning med anledning av Covid-19, går kursen över till enbart onlineundervisning.

Om kursen

Svenska C1 del 2 är för dig som har flyt i både tal och skrift. Du kan interagera utan problem med personer som har svenska som modersmål. Du har tillräckliga kunskaper för att kunna ha ett arbete på en svensktalande arbetsplats. I denna kurs fokuserar du på att använda svenska effektivt för professionella, akademiska och sociala ändamål.

Du fördjupar ditt skrivande genom två större skrivövningar som du gör hemma. Du får professionell bedömning och rättning av kursledaren.

Våra erfarna ledare har svenska som sitt modersmål. Ledarna varierar undervisningen och skapar en lugn och trevlig atmosfär i klassrummet.

Osäker på din nivå? Gör vårt webbaserade språktest.

Svenska C1 del 2 håller ett högt tempo och passar dig med tidigare studievana. Kursen anpassas efter gruppens behov och önskemål och du förväntas vara aktiv på lektionerna. Fokus är på muntlig kommunikation men kursen innehåller också läsförståelse, hörförståelse och skrivande.

Kursinnehåll

Kursen fokuserar på språkets korrekthet i tal och skrift. Du tränar både läs- och hörförståelse samt skrift på varierande stilnivåer, från berättande till formella sammanhang. Du får också en inblick i den svenska kulturen och det svenska samhället.

Delar av kursinnehållet:

• Referera och diskutera nyhetsartiklar, faktatexter och skönlitterära texter
  • Lyssna på nyhetsinslag och berättelser samt återge dem och besvara frågor rörande innehållet
  • Skriva resonerande och argumenterande texter
  • Konversation på hög nivå om vardagliga ämnen och aktualiteter
  • Ordbildning och metaforer
  • Fördjupad grammatik och repetition av grammatiska moment beroende på gruppens behov och önskemål.

Kurslitteratur

Vår kurslitteratur till C1 är Språkporten 1,2,3. I denna kurs arbetar du genom kapitel 5-8.

Schema

Kursen har uppehåll bestämda gånger för ditt skrivande. Mer information kommer inom kort.

När startar kursen?

Kursen startar vid minst 8 deltagare.

• 8-11 deltagare = 16 tillfällen
  • 12-19 deltagare = 17 tillfällen