Svenska C1 del 2

Plats Uppsala

Det här är en kurs i svenska på nivå C1. Målet är att du ska kunna använda språket flexibelt och effektivt i både sociala och yrkesmässiga sammanhang.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har uppnått kunskaperna i svenska på nivå B2. Kanske har du redan studerat svenska på nivå C1 (du behöver dock inte ha läst del 1 för att kunna delta i denna kurs). Du kan redan följa huvuddragen i komplexa texter. Du kan kommunicera flytande så att ett samtal med en infödd löper i stort sett utan problem. Du kan uttala dig klart och detaljerat om många olika ämnen.

Gör gärna vårt språktest för att bedöma dina förkunskaper.

Mål

När du har uppnått nivå C1 kan du läsa krävande texter och även vara medveten om underförstått innehåll. Du kan uttrycka dig nästan helt obehindrat utan att leta efter ord. Du kan uttala dig klart och välstrukturerat om komplexa sakförhållanden och ge utförliga beskrivningar.

Innehåll

 • Muntlig kommunikation, t.ex. gruppdiskussioner och föredrag i aktuella ämnen
 • Skriftlig kommunikation
 • Läsning av olika textgenrer, både skönlitteratur och sakprosa
 • Avancerad grammatik
 • Ordkunskap och idiom
 • Svensk kultur
 • Studieform

  Kursen består av 36 studietimmar à 45 minuter och ges två gånger i veckan under sex veckor.

  Kurslitteratur

  Information om kurslitteraturen kommer att ges i utskick när din anmälan har registrerats. Kurslitteraturen ingår inte i kursavgiften. Ta gärna med böckerna till det första kurstillfället.

  Ansökan

  Tryck på ”Boka kursen nu”. Du får välja mellan ett anmälningsformulär på svenska eller engelska. Om du inte har ett svenskt personnummer, ber vi dig välja det engelska formuläret. Kort efter att du har ansökt till kursen, kommer du få en bekräftelse med praktisk information. Vi önskar att du bokar kursen minst två veckor innan kursens planerade startdatum. Om det inte har inkommit tillräckligt många anmälningar två veckor före startdatum, kan vi behöva ställa in kursen.

  Rabatter och erbjudanden

  Vi erbjuder rabatter bl.a. för dig som är student, senior eller trogen deltagare. Du behöver uppge i meddelandefältet vid anmälan att du önskar ta del av en rabatt. Olika rabatter kan inte kombineras. OBS! Från och med denna termin behöver du betala fullpris vid bokningen. Om du är berättigad en rabatt återbetalar vi den till dig. Läs mer om våra rabatter och erbjudanden via länken nedan.

  Anpassning med anledning av Covid-19

  Utgångspunkten är att den här kursen ges som vanligt på plats i klassrum. Beroende på hur rekommendationerna ser ut vid kursstart, eller under kursens gång, kan den dock eventuellt komma att ges på distans istället. Kursen kommer i så fall att ha samma upplägg som om den hade getts i klassrum, med lektioner på samma dag och tid, men i stället för att ses fysiskt träffas ni i ett digitalt klassrum.

  Kursledare

  Ruth Ljungberg

  Har du frågor?

  Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

  info.uppsala@folkuniversitetet.se

  Tid
  12 sep 2022 - 24 okt 2022
  Må 17:30 - 20:00
  On 17:30 - 20:00
  Tillfällen
  12
  Studietimmar
  36
  Kurs-ID
  1138764
  Pris
  2950 kr