Summer Swedish C1

Plats Uppsala

Det här är en kurs i svenska på avancerad nivå. Du lär dig att tala obehindrat och att tolka underförstått innehåll i långa texter.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har uppnått kunskaperna i svenska på nivå B2. Kanske har du redan studerat svenska på nivå C1. Du kan redan följa huvuddragen i komplexa texter. Du kan kommunicera flytande så att ett samtal med en infödd löper i stort sett utan problem. Du kan uttala dig klart och detaljerat om många olika ämnen.

Gör gärna vårt språktest för att bedöma dina förkunskaper. En länk till testet finns längst ner på den här sidan.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i svenska på nivå C1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå C1 kan du läsa krävande texter och även vara medveten om underförstått innehåll. Du kan uttrycka dig nästan helt obehindrat utan att leta efter ord. Du kan uttala dig klart och välstrukturerat om komplexa sakförhållanden och ge utförliga beskrivningar.

Innehåll

  • Muntig kommunikation, t.ex. gruppdiskussioner och föredrag i aktuella ämnen
  • Skriftlig kommunikation
  • Läsning av olika textgenrer, både skönlitteratur och sakprosa
  • Avancerad grammatik
  • Ordkunskap och idiom
  • Svensk kultur

Kursmaterial

Information om kursmaterial fås av läraren vid kursstart. Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften men kommer att finnas att köpa i en bokhandel i Uppsala.

Studieform

60 studietimmar à 45 minuter. Kursen ges måndag-fredag kl. 9.00-15.00 under två veckor.

Boende

Vi erbjuder tyvärr inte boende eller måltider under kursen. Mer information om boende och annat att göra i Uppsala finns bl.a. på destinationuppsala.se (se länk längre ner).

Anmälan

Anmälan till kursen öppnar den 15 mars 2022. För att anmäla dig till kursen, klicka på "Boka kursen nu" till höger. Du kommer att kunna välja mellan ett anmälningsformulär på svenska eller engelska. Om du inte har ett svenskt personnummer ska du använda det engelska formuläret. Kort efter att du anmält dig kommer du att via e-mail få en bekräftelse på din bokning. Två veckor innan kursen startar får du en kallelse med information.

Anmälningsvillkor

Läs gärna igenom våra anmälningsvillkor, som du hittar via länken längre ner. Vänligen notera även att för våra sommarkurser tar vi ut en administrationsavgift på 50 % av kursavgiften om du avanmäler dig efter den 1 maj (om din ångerrätt på 14 dagar också passerat). Vi kan komma att ställa in kursen om vi inte får tillräckligt många bokningar.

Har du frågor?

Kontakta Summer Swedish

summerswedish.uppsala@folkuniversitetet.se

Tid
27 jun 2022 - 08 jul 2022
Må 09:00 - 15:00
Ti 09:00 - 15:00
On 09:00 - 15:00
To 09:00 - 15:00
Fr 09:00 - 15:00
Tillfällen
10
Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 Uppsala
Visa på karta
Studietimmar
60
Kurs-ID
1135653
Pris
5350 kr