Svenska C1

Plats Örebro

Du lär dig att tala och att tolka underförstått innehåll i långa texter. Målet är att du ska kunna använda språket flexibelt och effektivt i både sociala och yrkesmässiga sammanhang. Denna kurs kommer att vara online via Zoom

Boka kursen nu
Förkunskaper
Det här är en kurs för dig som har uppnått kunskaperna i svenska på nivå B2. Kanske har du redan studerat svenska på nivå C1. Du kan redan följa huvuddragen i komplexa texter. Du kan kommunicera flytande så att ett samtal med en infödd löper i stort sett utan problem. Du kan uttala dig klart och detaljerat om många olika ämnen.

Mål
Efter kursen har du en del av kunskaperna i svenska på nivå C1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå C1 kan du läsa krävande texter och även vara medveten om underförstått innehåll. Du kan uttrycka dig nästan helt obehindrat utan att leta efter ord. Du kan uttala dig klart och välstrukturerat om komplexa sakförhållanden och ge utförliga beskrivningar.

Innehåll

  • Muntlig kommunikation, t.ex. gruppdiskussioner och föredrag i aktuella ämnen
  • Skriftlig kommunikation
  • Läsning av olika textgenrer, både skönlitteratur och sakprosa
  • Avancerad grammatik
  • Ordkunskap och idiom
  • Svensk kultur

Kursmaterial
Vi använder faktatexter efter intresse och yrke.

Anmälan
Anmälan görs via webbformuläret som du hittar via länken "Boka kursen nu". Kort efter din anmälan får du en bekräftelse. Ungefär en vecka innan kursstart får du en kallelse med praktisk information om kursen samt en faktura om du valt detta betalsätt.

Kursledare

Margareta Berg

Tid
08 mar 2021 - 24 maj 2021
Må 19:00 - 20:30
Tillfällen
11
Plats
Drottninggatan 38, 70223 Örebro
Visa på karta
Studietimmar
22
Kurs-ID
1087573
Pris
1750 kr