Svenska C1 del 1 på plats/online

Plats Malmö

Svenska C1 del 1 stärker dina kunskaper i svenska. Du tränar på att uttrycka dig skriftligt med professionell feedback. Du förfinar din svenska för arbete eller studier. Du kan välja om du vill delta på plats i Malmö eller online.

Boka kursen nu

Om kursen

C1 del 1 är för dig som har flyt i både tal och skrift. Du kan interagera utan problem med personer som har svenska som modersmål. Du har tillräckliga kunskaper i svenska för att kunna ha ett arbete på en svensktalande arbetsplats. Du fokuserar på att använda svenska effektivt för professionella, akademiska och sociala ändamål.

Osäker på din nivå? Gör vårt webbaserade språktest.

Kursinnehåll

Kursen fokuserar på språkets korrekthet i tal och skrift. Du tränar både läs- och hörförståelse samt skrift på varierande stilnivåer, från berättande till formella sammanhang. Du får också en inblick i den svenska kulturen och det svenska samhället.

Delar av kursinnehållet:

  • Referera och diskutera tidningsartiklar samt skönlitteratur
  • Konversation på hög nivå om vardagliga ämnen och aktualiteter
  • Förklara och argumentera
  • Fördjupad grammatik

Du förbättrar ditt skrivande genom två större skrivövningar som du gör hemma. I samband med dessa är det inga lektioner online.Du får professionell bedömning och rättning av kursledaren.

Arbetssätt

Svenska C1 del 1 håller ett högt tempo och passar dig med tidigare studievana. Kursen anpassas efter gruppens behov och önskemål och du förväntas vara aktiv på lektionerna. Fokus är på muntlig kommunikation men kursen innehåller också läsförståelse, hörförståelse och skrivande.

Våra erfarna ledare har svenska som sitt modersmål. Ledarna varierar undervisningen och skapar en lugn och trevlig atmosfär i gruppen. Gruppen är liten, mellan 8 och 16 deltagare.

Kursen är online. Du behöver tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internetuppkoppling. Du deltar i kursen på angiven dag och tid.

Kurslitteratur

Vår kurslitteratur till C1 del 1 är Rivstart B2+/C1 kapitel 5-8.

När startar kursen?

Startdatum är preliminärt. Kursen startar vid minst 8 deltagare.

6-7 deltagare = 52 studietimmar
8-11 deltagare = 56 studietimmar
12-16 deltagare = 60 studietimmar
Antal timmar bestäms vid tredje sammankomsten

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
25 okt 2022 - 21 nov 2022
Må 09:00 - 12:00
Ti 09:00 - 12:00
On 09:00 - 12:00
To 09:00 - 12:00
Tillfällen
14
Plats
Regementsgatan 4, 21142 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
56
Kurs-ID
1141644
Pris
5245 kr